Меню Вход

Head инвестира над 90 000 лева в съвместната програма с БФТ “Head Team Elite”

Head инвестира над 90 000 лева в съвместната програма с БФТ “Head Team Elite”
17-12-2008 03:00

Екипировка на обща стойност над 90 000 лева ще получат през 2009 г. 45 млади български тенисисти по програмата “Head Team Elite”. Тя е част от партньорството на БФТ с “Мирас-Кръстеви ООД”, официален представител на “Head” за България. Преди две седмици бе сключен договорът, съгласно който “Head” е официална топка на Българска федерация по тенис и за следващите три години от 2009 до 2011.

“През следващата година програмата “Head Team Elite” ще действа за 12-та година в България и за четвърта година в кооперация с БФТ. Първият състезател бе Цветана Пиронкова, сред тенисистите в програмата дълги години бе и Григор Димитров. В началото започнахме с три деца, постепенно ги увеличавахме, сега благодарение на договорните ни отношения с БФТ в програмата са включени 45 състезатели”, каза на пресконференция представителят на “Head” Елисавет Ъков.

Състезателите, сключили договор за включване в програмата “Head Team Elite”, ще получат през годината ракети, кордаж, сакове, спортни екипи, аксесоари и т.н.

“Искам да благодаря на “Head” за партньорството и най-вече за това, че поемат един сериозен и дългосрочен ангажимент към българския тенис. Програмата “Head Team Elite” дава резултати както по света, така и у нас. Доказателство са не само Цветана Пиронкова и Григор Димитров, но и редица други известни наши състезатели, преминали през програмата като Ивайло Трайков и много други”, каза президентът на БФТ Стефан Цветков.

В пресконференцията взе участие и първата ни ракета Цветана Пиронкова, която наскоро бе избрана за тениситка №1 на България за трета поредна година. “От “Head” винаги са ме подкрепяли, още от началото на кариерата ми. Винаги съм играела с ракети “Head” и съм много доволна. Когато попаднах в програмата, бях много шастлива”, каза Пиронкова, която ще започне новия сезон с участия в Бризбейн, Хобарт и Откритото първенство на Австралия.

Специална комисия на БФТ съвместно с “Head” определи състезателите, на които ще бъде предложено да бъдат включени в програмата “Head Team Elite” за 2009 г., като основни критерии са класирането в ранглистите, представянето в международни и държавни турнири и т.н. След като поканените тенисисти дадат своя отговор, списъкът ще бъде допълнен след държавните първенства в зала. Посочените от комисията състезатели са (по азбучен ред):Александра КараманолеваАлександра МитровскаАлександър ЛазаровАнастасия НиколоваАнна ВелеваАнтоанета ЦървулковаБиляна СавоваВержини ЧакъроваВивиан ЗлатановаВиктория БърдароваВиктория ОчеваВиктория ТомоваВилиан ПетровВладислав МатеевГабриела МихайловаГеорги КостовДаниела КабаковаДесислава ЗлатеваДжулия ТерзийскаЕлеонор ЧакъроваЗлатка ПапазоваИбрахим КърмаджъИво КараманскиЙордан ДиневскиКалоян ВълчевКонстантин МитевМарсел РадевНикол ХристоваПетя СимеоноваПламен МитевСара БоевскаСилвия ЖелязковаСтефан АтанасовСтефан ТрифоновСтоян ПлугаровСтоян СтанковТед БачевЦвета ДимитроваЮлия СтаматоваЯна Драгиева

Пресконференция на БФТ и Head

Стефан Цветков, Цветана Пиронкова и Елисавет Ъков

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+