Меню Вход

“Head” бе представена като официална топка на БФТ за периода 2009-2011 г.

“Head” бе представена като официална топка на БФТ за периода 2009-2011 г.
04-12-2008 03:00

“Head” бе представена като официална топка на БФТ за периода 2009-2011 г. на пресконференция, на която присъстваха генералният секретар на федерацията Георги Дончев и представителят на “Мирас-Кръстеви ООД” (официален вносител на топките “Head” за България) Елисавет Ъков. “Head”, първоначално носеща името “Penn”, бе официална топка на БФТ и за последните три години.

“Head” бе избрана за топка на БФТ след прозрачен конкурс, за участие в който бяха поканени вносителите на най-големите марки топки. Три фирми представиха своите оферти и специална комисия установи, че предложението на “Head” е най-доброто”, заяви генералният секретар Георги Дончев.

Офертата е била съставена от тричленна комисия от международната централа на “Head”, тъй като компанията много е държала да остане свързана с БФТ. “Head” има договори и с националните федерации на Германия, Франция, Швейцария и др., както и с АТП, турнирите от сериите “Мастърс”, Тенис Европа.

“Предполагам, че сме спечелили не само поради най-добрата оферта, но и поради качествените топки и качественото обслужване, което представихме на БФТ в последните три години”, каза Елисавет Ъков. Той добави, че продължава съвместната инициатива на неговата фирма и БФТ “Head Team Elite” за подпомагане на талантливи тенисисти. Имената на 45-те състезатели, които ще получат екипировка, ще бъдат обявени скоро.

Георги Дончев и Елисавет Ъков на пресконференцията на БФТ и Head

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+