Меню Вход

Важна информация за участниците в международни турнири - промени в правилата

Важна информация за участниците в международни турнири - промени в правилата
03-12-2008 03:00

По-важни промени в правилата на някои международни турнири, които влизат в сила от 01.01.2009 г.:

до 12 г.С решение на Борда на директорите на ITF в международни турнири до 12 г. ще могат да участват само състезатели, които са навършили 10 г. към първия ден от основната схема на съответния турнир. Целта на промяната е да се предпазят много младите състезатели от участие в международни турнири както в чужбина, така и в своята страна.

срокове за заявки до 12, 14, 16, 18 г.С решение на Комисията за юношески тенис към Tennis Europe срокът за заявка за всички международни турнири до 12, 14 и 16 г. е понеделник четири седмици преди турнира, а срокът за отказ е понеделник две седмици преди турнира. Националните федерации трябва да обявят официалния си отбор (2 юноши + 2 девойки + 1 треньор) до понеделника една седмица преди турнира.На турнирите до 18 г. от календара на ITF срокът за заявка е 21 дни (три седмици) преди първия ден от основната схема, а срокът за отказ е 14 дни (две седмици) преди първия ден от основната схема.

мъже (ITF-турнири)От 2009 г. регламентът за заявяване за участие в международни професионални турнири за мъже от календара на ITF (фючърси) се променя и се уеднаквява с този при жените - всички състезатели трябва да се заявят преди определения срок, независимо дали имат ранглиста, или не. Списъците на заявените състезатели вече ще включват и квалификанти. Сроковете за заявка и отказ се променят на четвъртък, съответно 18 дни и 13 дни, преди началото на турнира. Повече информация можете да изтеглите от тук (pdf-формат).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+