Меню Вход

Стефан Цветков председателства Европейската конференция по професионален тенис в Краков

Стефан Цветков председателства Европейската конференция по професионален тенис в Краков
06-11-2008 03:00

Президентът на БФТ Стефан Цветков председателства Европейската конференция по професионален тенис, която се провежда в Краков (Полша). Той ръководи един от най-големите форуми като председател на комисията по професионален тенис към Tennis Europe.

На конференцията се разискват тенденциите, проблемите и новостите в професионалните вериги на ITF и Tennis Europe, на съдийството, на организацията и маркетинга на мъжките и женските турнири и т.н. Внимание ще бъде обърнато и на тениса за хора в инвалидни колички и плажния тенис.

В ръководената от Стефан Цветков конференция участват представители на европейските федерации, отговорни за развитието на професионалния тенис, като Гилберт Шалер (Австрия), Франсоа Паро (Франция), Хосе Мария Писа (Испания), Игор Мартинов (Русия) и т.н.

Сред лекторите са Джоана Лангхорн - директор на веригата Чалънджър към ATP, Фабрис Шуке - супервайзор на веригата WTA, Андрю Джарет - шеф на съдиите в ITF и много други.

Преди началото на конференцията се проведе заседание на професионалната комисия към Tennis Europe, на която Стефан Цветков е председател.

Паралелно с конференцията пък в Краков тече турнир за жени с награден фонд 100 000 долара+Н, в който взе участие Хюлия Велиева. Тя спечели първите си два мача в квалификациите, влезе в основната схема като “щастлива губеща” и отпадна с 2/6 2/6 срещу тайванката Юн Ян Чан, №67 в световната ранглиста.

Стефан Цветков председателства Европейската конференция по професионален тенис

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+