Меню Вход

Открити Балкански игри по тенис за хора в инвалидни колички започнаха в Пловдив

Открити Балкански игри по тенис за хора в инвалидни колички започнаха в Пловдив
09-10-2008 03:00

На кортовете на ТК “Локомотив” в Пловдив започнаха Откритите Балкански игри по тенис за хора в инвалидни колички, организирани от БФТ. В първата по рода си проява у нас взимат участие двадесет състезатели от Румъния, Турция, Молдова, Латвия и България.

Състезанията са за мъже, жени и юноши. Юношите и жените ще играят в групи всеки срещу всеки, а мъжете са на схема на директна елиминация до пълно разпределение на местата - единично и на двойки. Основни фаворити за първите места са Кемал Окур (Турция) при мъжете и Крина Тугуи (Румъния), участвали в Параолимпийските игри в Пекин.

България участва със състав Борис Томов, Пламен Атанасов и Христо Босаков при мъжоете, Мария Петрова и Нели Събева при жените и Калин Асенов и Стефан Терзиев при юношите. Треньор на отбора е Христинка Братанова, която е координатор на БФТ по тенис за хора в инвалидни колички.

Българска федерация по тенис организира първенството с подкрепата на ДАМС, Българската параолимпийска асоциация и община Пловдив. Всички състезатели и гости отбелязаха добрата организация и гостоприемството, а на първата тренировка вчера най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова поздрави участниците и раздаде автографи.

Участниците в турнира в Пловдив

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+