Меню Вход

Серия професионални турнири, организирани от БФТ, започва с мъжки фючърс в Добрич

Серия професионални турнири, организирани от БФТ, започва с мъжки фючърс в Добрич
15-08-2008 03:00

Серия от международни турнири за мъже и жени, организирани от БФТ, започва с мъжки “фючърс” с награден фонд 10 000 долара в Добрич утре. Турнирът “Изида Къп” е първият професионален турнир в североизточния град, който се осъществява благодарение на сътрудничеството между БФТ и ТК “Изида” с председател Младен Матеев.

От утре до понеделник (16-18 август) са квалификациите, от вторник до следващата неделя (19-24 август) ще се играят срещите от основната схема. В “Изида Къп” ще вземат участие всички най-добри български състезатели, като девет влизат директно в основната схема, а други четирима ще получат “уайлд кард”. Победителят ще вземе 12 точки за световната ранглиста и 1300 долара от наградния фонд, финалистът - 8 точки и 900 долара и т.н.

Вторият турнир от този ранг е седмица по-късно в Бургас - “Мелаинвест Оупън”, организиран от БФТ и ТК “Нефтохимик”. В следващите две седмици са третият и четвъртият (общо за годината седми и осми) фючърси с награден фонд 10 000 долара - в Сливен, организират от БФТ, ТА “Спорт Палас” и община Сливен и в Стара Загора, организиран съответно от БФТ, ТК “Августа Траяна” и местната община.

В същото време започва и поредица международни турнири за жени. В Русе от 6 до 14 септември ТК “Русе” и БФТ организират турнир с награден фонд 25 000 долара. Седмица по-късно е най-голямото състезание за годината - “Алианц Къп” на ТК “Левски” (100 000 долара). В последните две седмици на септември са два женски турнира с награден фонд по 10 000 долара – в София и в Сандански, които са организирани от БФТ в сътрудничество съответно с ТК ЦСКА и Интерхотел Сандански.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+