Меню Вход

БНТЦ бе домакин на тенис празник за деца аутисти за пета поредна година

БНТЦ бе домакин на тенис празник за деца аутисти за пета поредна година
15-10-2016 14:35

За пета поредна година Националният тенис център бе домакин на тенис празник за деца с аутизъм. Патрон на събитието е министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, който даде начало на инициативата. Празникът се организира от Сдружение "Аутизъм днес" в партньорство с Националната асоциация на ресурсните учители в България НАРУ и Българска федерация по тенис.

"Искам да благодаря и на сдружение "Аутизъм днес" и на Българска федерация по тенис, които за пета поредна година организират този празник. Похвално е, защото спортът не е само състезание и битка. Той е един социален феномен. При децата с аутизъм най-често практикуваните спортове досега са били езда и плуване, а от пет години и тенисът се приобщи към тях. Родителите са изключително доволни от проекта. Не за първи път подкрепяме тази кауза. За следващата година сме предвидили допълнителни средства и за федерацията по тенис, която доказа, че полага усилия да се грижи за хората със специални нужди", заяви министър Кралев.

Сред гостите бяха г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионален инспекторат по образование – София, г-жа Ани Ананиева, зам. изпълнителен директор  за социално подпомагане, г-жа Велина Белева, зам. председател на ДАЗД, г-н Калоян Дамянов, съветник на министъра на образованието, г-н Дончо Барбалов, зам. кмет по финансите на Столична община и един от посланиците на кампанията - журналистът Ники Кънчев. Участниците бяха приветствани от зам. председателя на БФТ д-р Георги Крумов и от управителя на БНТЦ г-н Георги Дончев. Водещ на церемонията бе актрисата и посланик на инициативата Елена Петрова.

praznik autisti 3

Деца от 5 ОУ "Иван Вазов" също се включиха в празника, като представиха народни танци на Централния корт. Малчуганите играха тенис с треньори от БНТЦ, които всяка неделя тренират безплатно деца с аутизъм. Момченцата и момиченцата бяха зарадвани и с награди от партньорите от "Зайо Байо" и DEVIN.

praznik autisti 1 

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+