Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г. С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система
01 / 05

Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината

ПОВЕЧЕ
02 / 05

Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г.

ПОВЕЧЕ
03 / 05

С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички

ПОВЕЧЕ
04 / 05

България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис

ПОВЕЧЕ
05 / 05

За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система

ПОВЕЧЕ

Българи на 1/4 финалите на силния турнир в Букурещ до 14 г.

Четвъртък, 23 Февруари 2017 11:23

Пьотр Нестеров, Динко Динев, Драгомир Драганов и Дария Радулова достигнаха до 1/4 финалите на силния международен турнир до 14 г. в Букурещ.

Пьотр Нестеров (ТК „Черно море Елит”) в първи кръг победи италианеца Николо Тресолди с 6-16-1, във втори се изправи срещу представителя на домакините Андрей Войкан и го победи с 6-46-2. Все още не е официално обявено срещу кого ще се изправи. 

Постевенията под номер 4 в основната схема Динко Динев (ТК „Черноморец” ) надделя с 6-36-0 над молдовеца Богдан Боклинка а след това победи в успорван мач и белгиеца Натан Дулст с 7-6(6)7-5. 

Драгомир Драганов (ТА „Спорт Палас”) премина първи кръг с победа над Александру Думитри с 6-3 6-0 във втори кръг се изправи срещу словенеца Тристан Фландер.

При момчетата в първи кръг отпаднаха Максим Хорозов и Светлин Керемедчиев.  

Дария Радулова (TК “Августа Траяна”) надделя над румънката Мария Моглан с трудна победа в първи кръг с 7-6(9)6-1. На втори кръг тя се изправи срещу италинката София Пизони. 

Двойките на Максим Хорозов - Пьотр Нестеров, Динко Динев с партньора му Иван Содан, Дария Радулова - Фатима Амарта се класираха на 1/4/ финалите и през днешния ден ще играят за класиране на полуфиналите.

Началото на програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” бе поставено през 2016 г. с два отбора до 12 г., а през 2017 г. отборите са двойно повече като се включиха и два отбора до 14 г.

Проектът има амбициозната задача да помага за израстването на най-добрите млади състезатели до 11, 12, 13 и 14 годишна възраст. Чрез него се обезпечава тяхното участие в престижни международни турнир. Децата пътуват с избран за всеки отбор треньор и са обособени като отбор. В подготовката им се включва разбора с психолог, кондиционен треньор и се обезпечават тренировъчни лагери като част от целогодишната програма.

Related items

 • Пет българчета в спор за финалите в Хърватия и Турция днес

  Пет български млади тенисисти ще излязат днес в спор за класиране на финалите на два международни турнира. Всички те са част от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

  Във Върсар, Хърватия Андрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“) ще играе с Вук Раденович (Сърбия) на полуфиналите на турнира за момичета и момчета до 12 г. Вчера Дженев победи германеца Карстенс с 6:4, 6:1. На ¼-финалите обаче отпадна Джулия Златева (ТК „Испано“) след загуба от Даря Сувирджонкова (Сърбия) с 1:6, 2:6. И двамата наши представители са част от „А“ националния тим до 12 г. от „3Т“ проекта с треньор Валентин Димов.

  На турнира до 14 г. в Анталия на полуфинали днес ще играят две български двойки – Динко Динев/Владимир Попов и Катерина Димитрова/Велина Минчева.

  И двамата ни представители при юношите ще играят и на ¼-финалите на сингъл, докато и трите ни девойки – Димитрова, Минчева и Велизара Филева, не удпяха да достигнат до тази фаза от турнира.

  Динко Динев (ТК „Черноморец“), Владимир Попов (ТК „Академик 83“), Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“), Велина Минчева (ТК „Стоянстрой“) са участници в „Б“ националния отбор на „3Т“ проекта с треньор Крум Крумов.

 • Дженев и Златева са 1/4-финалисти във Върсар

  Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015”) и Джулия Златева (ТК „Испано”) се класираха за 1/4-финалите на международния турнир по тенис до 12 г. във Върсар, Хърватия.
  Днес Дженев победи Уве Дийл от Германия с 6:3, 6:1 и в спор за място на полуфиналите ще срещне неговия сънародник Бон Лоу Карстенс.

  Златева пък надигра латвийката Валерийа Майа Каргина с 6:3, 7:6(5) и на 1/4-финалите играе с Дариа Сувирджинкова от Сърбия.


  И двамата са част от „А“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФ Тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
  При 14-годишните в Анталия пък българските представители постигнаха 6 победи на сингъл във втория кръг. И четиримата тенисисти от „Б“ отбора по програмата „3Т“ продължават напред. Велина Минчева (ТК „Стоянстрой”) имаше не лек мач срещу Мелиса Еркан (Тур), който накрая завърши с успех – 3:6, 7:6(4), 6:0. Всъщност българското момиче постигна две победи над тази съперничка, след като в тандем с Катерина Димитрова надиграха Еркан и Кахраман в турнира на двойки с 6:3, 6:2.

  Димитрова (ТК „Локо 98“) пък даде само един гейм на Адел Малгонусова (Каз) в мача си на сингъл – 6:1, 6:0.


  Динко Динев (ТК „Чермоморец“) постигна успех над Нико Мучич (Ав) с 6:4, 7:5, а Владимир Попов (ТК „Академик 83”) надигра Алин Михай Фацу (Рум) с 6:4, 7:5. Двамата се поздравиха с победа и на двойки.
  С успех борбата на сингъл продължават още Иван Пенев - над Дин Караходжа (Гер) с 6:1, 6:1, и Велизара Филева - над Мина Тоглукдемир (Тур) с 6:1, 6:1.


  Драгомир Драганов отпадна от турнира след загуба от румънеца Дан Василе Дуца с 2:6, 1:6, а Михаела Цонева отстъпи на румънката Попа Теушану с 1:6, 1:6.

 • Националите до 12 г. с 4 победи на силгъл във Върсар

  4 победи на сингъл спечелиха представителите на „А“ отбора до 12 г. от програмата „3Т“ в първия кръг на международния турнир Memorijal Slavoj Greblo във Върсар, Хърватия.

  Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“), Анастасия-Александра Николова (ТК „Супер Спорт“), Джулия Златева (ТК „Испано“), Виктор Марков (ТК „Диана“) дадоха общо 12 гейма на своите опоненти и продължават напред в надпреварата.

  Ето и техните рузалтати:
  Адриано Дженев – Оуен Мартел (Великобритания) 7:6(4), 6:3
  Виктор Марков – Данис Муатович (БХ) 6:1, 6:0
  Джулия Златева – Ивона Ахчан (Словения) 6:1, 6:0
  Анастасия-Александра Николова – Срна Кочишки (Македония) 6:1, 6:0
  Дженев/Марков – Лонкаревич (Фр)/Раденович (Сър) 6:1, 1:6, 5:10
  Николова/Златева – Кнез/Волф (Хър) 3:6, 6:1, 10:12

  В същото време на международния турнир до 14 г. в Анталия, Турция българските представители стартираха с 3 победи на сингъл и една на двойки. В надпреварата участва „Б“ отборът ни за тази възраст от „3Т“ програмата, воден от треньора Крум Крумов, както и още четирима наши тенисисти.

  Ето и техните резултати:
  „Б“ отбор:
  Динко Динев – Тан Ерен Айкач (Турция) 6:1, 6:0
  Катерина Димитрова – Памира Хира Алкан (Турция) 6:0, 6:0
  Динко Динев/Владимир Попов – Четин/Симсек (Турция) 6:3, 6:7(6), 12:10
  Утре играят Владимир Попов и Велина Минчев

  Иван Пенев - Гокалп Айар (Турция) 6:4, 6:1
  Драгомир Драганов, Велизара Филева и Михаела Цонева играят утре.

  Програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФ Тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“ осигурява участието на общо 4 национални тима до 12 и до 14 г. на различни международни турнири. След грандиозния му успех през миналата година, проектът започна второто си издание, в което броят на ангажираните деца се удвои, а към щабовете бяха привлечени капитанът на България за Купа „Дейвис“ Тодор Енев, кондиционният специалист Тодор Иванов и кинезитерапевтът Алгис Христов. Освен Енев, с отборите работят и треньорите Валентин Димов, Даниел Ангелов и Крум Крумов, както и психологът Николай Ганчев.

 • Терзийска с титла на двойки, британка я спря за трофея на сингъл в Шарм Ел Шейх

  Джулия Терзийска загуби на финала на турнира на твърди кортове в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставената под №1 Терзийска не успя да вземе сет в спора за трофея с Емили Уебли-Смит (Великобритания) – 3-6 4-6 за 69 минути на корта.

  20-годишната софиянка пропиля ранен аванс от 3-1 гейма и допусна обрат в първия сет. В началото на втората част Уебли-Смит удължи серията си на седем поредни гейма, за да поведе с 2-0, но българката изравни за 2-2. Британката взе следващите три гейма и в крайна сметка това се оказа решаващо.

  Така Терзийска не успя да спечели втора титла в Шарм Ел Шейх, след като взе трофея на двойки в тандем с Вероника Капшай (Украйна). Българката все пак си осигури 7 точки за световната ранглиста на снигъл и 1470 долара, но се размина с шанса да спечели седма титла на сингъл в турнирите на ITF.

 • Дария Радулова с две титли от силния международен турнир до 14 г. в Букурещ

  След силно представяне Дария Радулова ( ТК "Августа Траяна") победи на финала на силния международен турнир до 14 г. в Букурещ от календара на Тенис Европа - International Championship of Romania U14.

  На финала тя победи представителката на домакините Александра Петрич с 6:4, 6:2.

  Радулова достигна и до финала на двойки, в който при изключително оспорван мач тя и партньорската й Фатима Амарта отстъпиха на представители на домакините при резултат 3-6, 6-4, 10-8.

  Участието на Радулов в Букурещ е част от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант”.  Проектът има амбициозната задача да помага за израстването на най-добрите млади състезатели до 11, 12, 13 и 14 годишна възраст. Чрез него се обезпечава тяхното участие в престижни международни турнир. Децата пътуват с избран за всеки отбор треньор и са обособени като отбор. В подготовката им се включва разбора с психолог, кондиционен треньор и се обезпечават тренировъчни лагери като част от целогодишната програма.

Календар

Галерии

WTA жени (единично)
м. име т.
66 Цветана Пиронкова 919
132 Елица Костова 456
134 Изабелла Шиникова 436
150 Виктория Томова 390
209 Сесил Каратанчева 261
ATP мъже (единично)
м. име т.
13 Григор Димитров 2765
365 Александър Лазов  124
450 Димитър Кузманов 88
599 Александър Лазаров 51
912 Васко Младенов 15
 
Официални спонсори
 Logo Aes
 Logo Monbat 

Sodexo

logo fpi hotels resorts

Официални партньори

Head

Asics

Медийни партньори

tennis24 final

Социални партньори

Министерство на младежта и спорта

Български олимпийски комитет

ATPdavis-cupfed-cupITFTennisEuropeWTA
TENISUT CHESTNA IGRA LOGO1 

Българска федерация по тенис

София 1113
ул. "Незабравка" №3-5, Борисова градина

тел.: 0887 500 600
факс: 02 8703078
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook