Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г. С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система
01 / 05

Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината

ПОВЕЧЕ
02 / 05

Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г.

ПОВЕЧЕ
03 / 05

С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички

ПОВЕЧЕ
04 / 05

България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис

ПОВЕЧЕ
05 / 05

За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система

ПОВЕЧЕ

Димитър Пенчев е полуфиналист в Анталия

Петък, 17 Март 2017 14:07
"Б" отборът ни до 12 г. в Анталия "Б" отборът ни до 12 г. в Анталия

Младият ни национал Димитър Пенчев се класира за полуфиналите на международния турнир по тенис за момичета и момчета до 12 г. в турския курорт Анталия.
Състезателят на ТК „Кристи Дряново” и на „Б“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“, днес навакса сет изоставане, за да стигне до победата с 3:6, 7:6, 6:0 над Ондер Балчи от Турция. В спор за място на финала българският тенисист ще срещне победителя от мача между Ярослав Демин (Русия) и Даниал Рахматулайев (Казахстан).
Пенчев остана единственият ни представител, който продължава в турнира, след като Георги Георгиев (ТК „Свиленград”), Росица Денчева (ТК „Плевен 90”) и Ангела Ганева (ТК „Кристи Дряново”) отпаднаха по-рано.
И четиримата са част от „Б“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на БФ по тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
Треньор на отбора е Даниел Ангелов.

Related items

 • Адрияно Дженев ще играе за титлата във Върсар

  Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“) ще играе на финала на международния турнир по тенис за момичета и момчета до 12 г. във Върсар, Хърватия.

  Днес на полуфиналите той победи категорично Вук Раденович от Сърбия с 6:3, 6:1 и в спор за трофея утре среща хърватина Дино Призмич, който надигра сънародника си Патрик Юрина с 6:2, 6:1.

  В същото време на турнира в Анталия, Турция до 14 г. на полуфинал утре един срещу друг ще излязат Динко Динев и Иван Пенев. Днес Динко победи Олаф Пиечковски от Полша с 6:4, 6:1, а Иван се справи с 6:2, 6:2 с кипъреца Константинос Кошис.

  На полуфиналите в турнира на двойки обаче отпаднаха и двата ни тандема. Катерина Димитрова и Велина Минчева загубиха от Семра Аксу и Мелис Айда Уяр от Турция с 0:6, 4:6. Динко Динев и Владимир Попов пък паднаха от Али Ерсой (Тур) и Джонатън Прайс (Вбр) с 3:6, 1:6.

  И четиримата ни представите при дуетите, както и Адрияно Дженев при по-малките са част от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

 • Пет българчета в спор за финалите в Хърватия и Турция днес

  Пет български млади тенисисти ще излязат днес в спор за класиране на финалите на два международни турнира. Всички те са част от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

  Във Върсар, Хърватия Андрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“) ще играе с Вук Раденович (Сърбия) на полуфиналите на турнира за момичета и момчета до 12 г. Вчера Дженев победи германеца Карстенс с 6:4, 6:1. На ¼-финалите обаче отпадна Джулия Златева (ТК „Испано“) след загуба от Даря Сувирджонкова (Сърбия) с 1:6, 2:6. И двамата наши представители са част от „А“ националния тим до 12 г. от „3Т“ проекта с треньор Валентин Димов.

  На турнира до 14 г. в Анталия на полуфинали днес ще играят две български двойки – Динко Динев/Владимир Попов и Катерина Димитрова/Велина Минчева.

  И двамата ни представители при юношите ще играят и на ¼-финалите на сингъл, докато и трите ни девойки – Димитрова, Минчева и Велизара Филева, не удпяха да достигнат до тази фаза от турнира.

  Динко Динев (ТК „Черноморец“), Владимир Попов (ТК „Академик 83“), Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“), Велина Минчева (ТК „Стоянстрой“) са участници в „Б“ националния отбор на „3Т“ проекта с треньор Крум Крумов.

 • Дженев и Златева са 1/4-финалисти във Върсар

  Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015”) и Джулия Златева (ТК „Испано”) се класираха за 1/4-финалите на международния турнир по тенис до 12 г. във Върсар, Хърватия.
  Днес Дженев победи Уве Дийл от Германия с 6:3, 6:1 и в спор за място на полуфиналите ще срещне неговия сънародник Бон Лоу Карстенс.

  Златева пък надигра латвийката Валерийа Майа Каргина с 6:3, 7:6(5) и на 1/4-финалите играе с Дариа Сувирджинкова от Сърбия.


  И двамата са част от „А“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФ Тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
  При 14-годишните в Анталия пък българските представители постигнаха 6 победи на сингъл във втория кръг. И четиримата тенисисти от „Б“ отбора по програмата „3Т“ продължават напред. Велина Минчева (ТК „Стоянстрой”) имаше не лек мач срещу Мелиса Еркан (Тур), който накрая завърши с успех – 3:6, 7:6(4), 6:0. Всъщност българското момиче постигна две победи над тази съперничка, след като в тандем с Катерина Димитрова надиграха Еркан и Кахраман в турнира на двойки с 6:3, 6:2.

  Димитрова (ТК „Локо 98“) пък даде само един гейм на Адел Малгонусова (Каз) в мача си на сингъл – 6:1, 6:0.


  Динко Динев (ТК „Чермоморец“) постигна успех над Нико Мучич (Ав) с 6:4, 7:5, а Владимир Попов (ТК „Академик 83”) надигра Алин Михай Фацу (Рум) с 6:4, 7:5. Двамата се поздравиха с победа и на двойки.
  С успех борбата на сингъл продължават още Иван Пенев - над Дин Караходжа (Гер) с 6:1, 6:1, и Велизара Филева - над Мина Тоглукдемир (Тур) с 6:1, 6:1.


  Драгомир Драганов отпадна от турнира след загуба от румънеца Дан Василе Дуца с 2:6, 1:6, а Михаела Цонева отстъпи на румънката Попа Теушану с 1:6, 1:6.

 • Националите до 12 г. с 4 победи на силгъл във Върсар

  4 победи на сингъл спечелиха представителите на „А“ отбора до 12 г. от програмата „3Т“ в първия кръг на международния турнир Memorijal Slavoj Greblo във Върсар, Хърватия.

  Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“), Анастасия-Александра Николова (ТК „Супер Спорт“), Джулия Златева (ТК „Испано“), Виктор Марков (ТК „Диана“) дадоха общо 12 гейма на своите опоненти и продължават напред в надпреварата.

  Ето и техните рузалтати:
  Адриано Дженев – Оуен Мартел (Великобритания) 7:6(4), 6:3
  Виктор Марков – Данис Муатович (БХ) 6:1, 6:0
  Джулия Златева – Ивона Ахчан (Словения) 6:1, 6:0
  Анастасия-Александра Николова – Срна Кочишки (Македония) 6:1, 6:0
  Дженев/Марков – Лонкаревич (Фр)/Раденович (Сър) 6:1, 1:6, 5:10
  Николова/Златева – Кнез/Волф (Хър) 3:6, 6:1, 10:12

  В същото време на международния турнир до 14 г. в Анталия, Турция българските представители стартираха с 3 победи на сингъл и една на двойки. В надпреварата участва „Б“ отборът ни за тази възраст от „3Т“ програмата, воден от треньора Крум Крумов, както и още четирима наши тенисисти.

  Ето и техните резултати:
  „Б“ отбор:
  Динко Динев – Тан Ерен Айкач (Турция) 6:1, 6:0
  Катерина Димитрова – Памира Хира Алкан (Турция) 6:0, 6:0
  Динко Динев/Владимир Попов – Четин/Симсек (Турция) 6:3, 6:7(6), 12:10
  Утре играят Владимир Попов и Велина Минчев

  Иван Пенев - Гокалп Айар (Турция) 6:4, 6:1
  Драгомир Драганов, Велизара Филева и Михаела Цонева играят утре.

  Програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФ Тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“ осигурява участието на общо 4 национални тима до 12 и до 14 г. на различни международни турнири. След грандиозния му успех през миналата година, проектът започна второто си издание, в което броят на ангажираните деца се удвои, а към щабовете бяха привлечени капитанът на България за Купа „Дейвис“ Тодор Енев, кондиционният специалист Тодор Иванов и кинезитерапевтът Алгис Христов. Освен Енев, с отборите работят и треньорите Валентин Димов, Даниел Ангелов и Крум Крумов, както и психологът Николай Ганчев.

 • Само Пенчев продължава от нашите в Анталия

  Само Димитър Пенчев (ТК „Кристи Дряново”) продължава от българските представители участието си на международния турнир по тенис за момичета и момчета до 12 г. в турския курорт Анталия. Днес той победи австриеца Артьомс Афанавиевс с 6:2, 6:1 и се класира за 1/4-финалите на турнира, където ще срещне Ондер Балчи от Турция.
  Георги Георгиев (ТК „Свиленград”) отпадна от надпреварата след загуба от друг представител на домакините Атакан Карахан с 3:6, 0:6.
  Георгиев и Пенчев напуснаха борбата на двойки след загуба на 1/8-финалите от Балчи и Ярослав Демин (Русия) с 1:6, 2:6.
  Поражение претърпя и 10-годишната Росица Денчева (ТК „Плевен 90”), която отстъпи пред Мелиса Еркан (Турция) с 2:6, 0:6.
  На фаза 1/4-финал в утешителния турнир при момичетата приключи и Ангела Ганева (ТК „Кристи Дряново”), загубила от квалификантката Мария Феденко (Украйна) с 6:7(2), 1:6.
  И четиримата български тенисисти са участници в „Б“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на БФ по тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
  Треньор на отбора е Даниел Ангелов.

Календар

Галерии

WTA жени (единично)
м. име т.
66 Цветана Пиронкова 919
132 Елица Костова 456
134 Изабелла Шиникова 436
150 Виктория Томова 390
209 Сесил Каратанчева 261
ATP мъже (единично)
м. име т.
13 Григор Димитров 2765
365 Александър Лазов  124
450 Димитър Кузманов 88
599 Александър Лазаров 51
912 Васко Младенов 15
 
Официални спонсори
 Logo Aes
 Logo Monbat 

Sodexo

logo fpi hotels resorts

Официални партньори

Head

Asics

Медийни партньори

tennis24 final

Социални партньори

Министерство на младежта и спорта

Български олимпийски комитет

ATPdavis-cupfed-cupITFTennisEuropeWTA
TENISUT CHESTNA IGRA LOGO1 

Българска федерация по тенис

София 1113
ул. "Незабравка" №3-5, Борисова градина

тел.: 0887 500 600
факс: 02 8703078
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook