Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г. С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система
01 / 05

Европейските ни шампионки до 12 г. станаха Отбор на годината

ПОВЕЧЕ
02 / 05

Четири отбора ще включва програмата „3Т – Тенис Тийм Талант” през 2017 г.

ПОВЕЧЕ
03 / 05

С празник бе закрито второто издание на програмата Тенисът - спорт за всички

ПОВЕЧЕ
04 / 05

България приема срещите от Група III на зона Европа на Купа Дейвис

ПОВЕЧЕ
05 / 05

За първи път в България ще се проведе курс ITF Level 2 по новата модулна система

ПОВЕЧЕ

Димитър Пенчев е полуфиналист в Анталия

Петък, 17 Март 2017 14:07
"Б" отборът ни до 12 г. в Анталия "Б" отборът ни до 12 г. в Анталия

Младият ни национал Димитър Пенчев се класира за полуфиналите на международния турнир по тенис за момичета и момчета до 12 г. в турския курорт Анталия.
Състезателят на ТК „Кристи Дряново” и на „Б“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“, днес навакса сет изоставане, за да стигне до победата с 3:6, 7:6, 6:0 над Ондер Балчи от Турция. В спор за място на финала българският тенисист ще срещне победителя от мача между Ярослав Демин (Русия) и Даниал Рахматулайев (Казахстан).
Пенчев остана единственият ни представител, който продължава в турнира, след като Георги Георгиев (ТК „Свиленград”), Росица Денчева (ТК „Плевен 90”) и Ангела Ганева (ТК „Кристи Дряново”) отпаднаха по-рано.
И четиримата са част от „Б“ националния отбор до 12 г. от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на БФ по тенис и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.
Треньор на отбора е Даниел Ангелов.

Related items

 • 9 български победи на сингъл в първия ден на „Изида къп“

  Българските състезатели постигнаха 9 победи на сингъл в първия ден от международния турнир по тенис за момичета и момчета до 12 г. „Изида къп“, който се провежда в Добрич и е от трета категория на Тенис Европа.

  Мачове от първия кръг ще се играят и утре.

  В надпреварата участват и двата национални отбора на България до 12 г. по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“. Проектът е на БФТ и се осъществява с подкрепата на нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

  Ето и резултатите на българските тенисисти от днес:

  МОМЧЕТА

  Ивайло Симеонов (България) – Иван Пискунов (Русия) 6:7(3), 6:3, 6:1

  Димитър Пенчев (България) – Степан Пискунов (Русия) 6:2, 7:5

  Илие Казак (Молдова) – Георги Горгиев (България) 6:3, 6:3

  Гьорг Израелан (Германия) – Антоний Ангелов (България) 6:0, 6:0

  Влад Валентин Роман (Румъния) – Георги Сендов (България) 4:6, 6:0, 7:6(1)

  Виктор Марков (България) – Гиорги Тетрадзе (Грузия) 6:1, 6:2

  Християн Боримечков (България) – Виктор Стоянов (България) 6:2, 6:4

  Павел Маринов (България) – Давид Славчев (България) 6:3, 6:2

  МОМИЧЕТА

  Ева Бусаад (България) – Никол Йорданова (България) 6:4, 6:4

  Изабела Памбулов (САЩ) – Никол Цветкова 6:1, 7:5

  Йоана Радулова (България) – Габриела Митева (България) 6:3, 6:0

  Лавиниа-Мария Гаванеску (Румъния) – Яна Йорданова (България) 2:6, 6:1, 6:1

  Росица Денчева (България) – Ксениа Трифой (Молдова) 6:2, 6:1

  Натали Жайани (Грузия) – Никол Николова (България) 6:0, 6:2

  Дениз Туран (Турция) – Атина Пандова (България) 6:0, 6:0

  Емилия Любенова (България) – Бриана Дан (Румъния) 4:6, 6:4, 6:4.

 • Джулия Златева игра финал на утешителния турнир във Франция

  Джелия Златева (ТК Испано) игра на финала на утешителния турнир при момичетата до 12 г. в Бресюр, Франция.

  В него младата ни надежда отстъпи пред представителката на домакините Теа Живич с 3:6, 3:6.

  Джулия стигна до мача за титлата в утешителния турнир, след като отпадна в първия кръг на основната схема след загуба от французойката Клеманс Туар. После българското момиче се справи последователно с други две представителки на домакините, на ¼-финалите надигра холандката Роми Полс, а на полуфинала – португалката Жоана Луш.

  В утешителния турнир игра и Анастасия-Александра Николова (ТС Супер Спорт), която отпадна на ¼-финалите.

  Най-напред от българските тенисисти достигна Виктор Марков (ТК Диана), който игра на 1/8-финал в основната схема при момчетата.

  И тримата състезатели, както и Адрияно Дженев (ТК Хасково 2015), са част от „А“ националния ни отбор до 12 г. и участваха в турнира благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

 • Виктор Марков отпадна на 1/8-финал във Франция

  И последният ни участник в основната схема на сингъл на силния международен турнир по тенис до 12 г. в Бресюр, Франция – Виктор Марков, отпадна от надпреварата.

  Младият състезател на ТК Диана (София) претърпя загуба с 0:6, 0:6 от представителя на домакините Игор Манду Беранжел на 1/8-финалите.

  В предишния, втори, кръг загуба претърпя и Адрияно Дженев (ТК Хасково 2015).

  Анастасия-Александра Николова (ТК Супер Спорт) пък не даде нито гейм във втория кръг на утешителния турнир. Тя победи „щастливата губеща“ Манон Ламарк от Франция с 6:0, 6:0 и утре играе със Саде Шарлин от Финландия. За ¼-финалите на същата надпревара се класира и Джулия Златева (ТК Испано), която се наложи с 6:3, 6:3 над Киара Луна Кудрой от Франция и в спор за място на полуфиналите среща Роми Полс от Холандия.

  И четиримата български тенисисти са част от „А“ националния ни отбор до 12 г. и участват в турнира благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

 • Само Марков продължава напред във Франция

  Само Виктор Марков (ТК Диана) продължава в схемата на сингъл от българските участници на международния турнир по тенис до 12 г. в Бресюр, Франция.

  Младият софиянец постигна успех днес срещу Оливер Биската от Финландия в доста драматичен мач - 6:2, 1:6, 7:6(6). Утре на 1/8-финалите Марков ще срещне Игор Манду Беранжел от Франция.

  Другият ни представител Адрияно Дженев (ТК Хасково 2015) отстъпи пред португалеца Жозе Луиш Кендал с 5:7, 4:6.

  При момичетата Анастасия-Александра Николова (ТК Супер Спорт) и Джулия Златева (ТК Испано) тръгнаха с победи в утешителния турнир. Николова се справи с Мара Софи Бургер (Германия) с 6:1, 6:2, а Златева – с Маели Грабовски (Франция) с 6:3, 6:4.

  И четиримата ни тенисисти са част от „А“ националния ни отбор до 12 г. и участват в турнира благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

 • Дженев и Марков тръгнаха с победи във Франция

  Адрияно Дженев (ТК Хасково 2015) и Виктор Марков (ТК Диана) постигнаха победи в първия кръг на силния международен турнир по тенис до 12 г. в Бресюр, Франция.

  Адрияно даде само две гейма днес на френския квалификант Люсиан Кейрар – 6:0, 6:2, и утре среща Жозе Луиш Кендал от Португалия.

  Виктор пък отстрани „щастливия губещ“ Джонас Джудит Пиньо от Франция с 6:0, 6:4 и в следващия си мач ще излезе срещу финландеца Оливер Биската.

  При момичетата обаче и двете ни представителки - Анастасия-Александра Николова (ТК Супер Спорт) и Джулия Златева (ТК Испано), претърпяха загуби и ще продължат участието си в утешителния турнир.

  Златева отстъпи пред Клеменс Туар (Франция) с 3:6, 1:6, а Николова не успя да се справи с миналата през квалификациите Ноеми Пике – 5:7, 4:6.

  И четиримата ни тенисисти са част от „А“ националния ни отбор до 12 г. и участват в турнира благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.

   

  Николай Неделчев  е поставен под номер 12 и започва директно от втори кръг на тенис турнира "Salona Open 2017" в (Хърватия) за момчета и момичета до 14 години. Надпреварата също е от трета категория на Тенис Европа. При момичетата Виктория Велева загуби в първи кръг с 5:7, 3:6 от Нина Плихал (Австрия).

Календар

Галерии

WTA жени (единично)
м. име т.
66 Цветана Пиронкова 919
132 Елица Костова 456
134 Изабелла Шиникова 436
150 Виктория Томова 390
209 Сесил Каратанчева 261
ATP мъже (единично)
м. име т.
13 Григор Димитров 2765
365 Александър Лазов  124
450 Димитър Кузманов 88
599 Александър Лазаров 51
912 Васко Младенов 15
 
Официални спонсори
 Logo Aes
 Logo Monbat 

Sodexo

logo fpi hotels resorts

Официални партньори

Head

Asics

Медийни партньори

tennis24 final

Социални партньори

Министерство на младежта и спорта

Български олимпийски комитет

ATPdavis-cupfed-cupITFTennisEuropeWTA
TENISUT CHESTNA IGRA LOGO1 

Българска федерация по тенис

София 1113
ул. "Незабравка" №3-5, Борисова градина

тел.: 0887 500 600
факс: 02 8703078
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Facebook