Меню Вход

Пиронкова, Евтимова, Костова и Каратанчева са в българския отбор за Фед Къп

Пиронкова, Евтимова, Костова и Каратанчева са в българския отбор за Фед Къп
03-01-2008 03:00

Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова и Сесил Каратанчева ще играят в националния отбор на България за “Фед Къп” в унгарската столица Будапеща в края на месеца. Този състав бе избран от капитана на отбора Дора Рангелова. От 30 януари до 2 февруари в Будапеща са срещите от група 1 на зона Европа/Африка на световното отборно първенство за жени.

Цветана Пиронкова ще е в състава за “Фед Къп” за шеста поредна година, като за трета поредна година ще е първа ракета. В момента тя е №95 в ранглистата на WTA. За втори път след 2007 г. втора ракета на България ще бъде Диа Евтимова, която заема 277-мо място в световната ранглиста. Пиронкова и Евтимова са първите две български в класацията на WTA.

17-годишната Елица Костова ще направи своя дебют в националния отбор. В момента тя е №761 в световната ранглиста, а преди две седмици бе избрана за най-прогресиращата българска тенисистка за 2007 г. Четвъртата в състава за “Фед Къп” е бившата №35 в света Сесил Каратанчева. Нейното наказание изтече на 1 януари, а преди състезанието в Будапеща тя ще вземе участие в турнири в САЩ с награден фонд 25 000 долара.

В унгарската столица ще участват 15 отбора - България, Сърбия, Полша, Румъния, Беларус, Швейцария, Люксембург, Словения, Унгария, Швеция, Дания, Великобритания, Холандия, Грузия и Портгалия. Първите два в крайното класиране ще играят плейофи за Световна група II, а последните два изпадат в група 2 на зоната.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+