Меню Вход

Огнян Илиев е избран за капитан за Купа “Дейвис”

Огнян Илиев е избран за капитан за Купа “Дейвис”
15-01-2008 03:00

Огнян Илиев бе избран за капитан на националния отбор за мъже за Купа “Дейвис”. Главният треньор на ТК “Черно море Елит” бе предложен единодушно от Треньорския съвет и утвърден от Управителния съвет на БФТ на съвместно заседание. Той ще подпише договор за 2008 г., който ще бъде удължен с две години, ако България се върне в група 2 на зона Европа/Африка на Купа “Дейвис”.

Огнян Илиев е роден на 09.09.1954 г. в Русе. Като състезател е бил държавен шампион за юноши до 14 и до 16 г. поединично и на двойки. Завършил е НСА. Като треньор е водил национални гарнитури за юноши и девойки във всички възрастови групи и е бил капитан на женския отбор за “Фед Къп”. С отборите на “Черно море Елит” има 4 титли при жените и 1 при мъжете от държавни отборни първенства. През 2005 г. изведе варненския тим до титлата от европейското клубно първенство за жени във Франция, след като година по-рано бе спечелил бронзовите медали.

“Няма да скрия, че съм поласкан от доверието, което ми бе оказано единодушно. Сега е повратен момент за развитието на мъжкия ни тенис. В последните години играхме с почти несменяем състав, който постигна някои много добри резултати. Сега в отбора трябва да се вкарат млади състезатели, да се получи една симбиоза, но без това да е за сметка на резултатите”, каза след избирането си Огнян Илиев. Той ще разчита на щаб от двама треньори, които ще бъдат обявени скоро.

Българският отбор ще участва от 8 до 12 април в турнира на група 3 на зона Европа/Африка за Купа “Дейвис” в Пловдив. Останалите отбори в групата са Турция, Черна гора, Нигерия, Ботсвана, Зимбабве, Кот д’Ивоар и Мадагаскар, като първите два в крайното класиране ще се изкачат във втора група на зоната. “В работата си като треньор винаги съм бил амбициозен и естествено не мога да имам друга цел освен първото място и връщане във втора група”, каза още Огнян Илиев.

\"Вицепрезидентът \"Отборът

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+