Меню Вход

Валентин Димов е новият шампион за мъже в зала

Валентин Димов е новият шампион за мъже в зала
18-02-2007 03:00

Валентин Димов (НСА) е новият държавен шампион за мъже в зала. На финала на първенството за 2007 г., което се проведе в столичната зала “София”, той победи поставения под №1 Симеон Иванов с 6/2 6/3. Валентин Димов получи “уайлд кард” от БФТ като шампион за юноши до 18 г. и се представи отлично и при мъжете. Младият тенисист не загуби нито един сет и във всичките си мачове спечели с убедителни резултати.

Симеон Иванов, четвърти от българите в ранглистата на АТР и водач в схемата, също с лекота побеждаваше по пътя към финала, преди да бъде надигран от Димов. Много добре се представиха състезателите на “Тракия” (Пловдив) - Димо Толев и квалификантът Александър Лазов достигнаха до полуфиналите, а “щастливият губещ” Серафим Грозев игра четвъртфинал. Цветан Михов от “Левски”, който получи “уайлд кард” като шампион до 16 г., също достигна до четвъртфиналите.

Опитните Стефан Митев (“Русе”) и Димо Толев (“Тракия”) спечелиха титлата на двойки. На финала те водеха с 2/0 в първия сет, когато съперниците им Димитър и Валентин Димови се отказаха поради контузия на по-големия от двамата братя.

От 27 февруари до 4 март в зала “София” е Държавното лично първенство за жени в зала.

Всички резултати:

Основна схема (.pdf)Двойки (.pdf)Квалификация (.pdf)

Снимки от награждаването:

Шампионът Валентин Димов и финалистът Симеон ИвановТурнирният директор Н.Манчев, шампионът В.Димов и неговият треньор И.Димов и генералният секретар на БФТ Г.Дончев след награждаването
Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+