Меню Вход

11 перспективни тенисисти получават от БФТ и Head екипировка за 2007 г.

11 перспективни тенисисти получават от БФТ и Head екипировка за 2007 г.
15-02-2007 03:00

Българска Федерация по Тенис и Head Bulgaria продължиха договора за сътрудничество за 2007 г. Head е официалната топка на БФТ за сезона, а компанията остава един от спонсорите на федерацията. По силата на договора се учредяват 11 стипендии за млади и перспективни български тенисисти под формата на пълна екипировка Head. Избраните от БФТ и Head тенисисти са:

до 12 г. - Виктория Томова, Анна Велева, Петър Атанасов, Габриел Донев, Вилиан Петровдо 14 г. - Никол Христова, Борислава Ботушарова, Станислав Александровдо 16 г. - Александра Митровска, Цветан Миховдо 18 г. - Жаклин Алауи

Елисавет Ъков, представител на Head за България, коментира днес на пресконференция, че направеният избор се е оказал много удачен, след като петима от избраните са спечелили титла поединично от държавните лични първенства в зала в различните възрастови групи.

“Head Team Elite е глобална спонсорска програма, целяща да промотира млади и талантливи тенис състезатели в повече от 40 страни в света”, обясни Елисавет Ъков, представител на Head за България.

В България програмата Head Team Elite стартира преди 10 години, като в този период подкрепа са получавали най-добрата ни тенисистка в момента Цветана Пиронкова, Ивайло Трайков, Йордан Кънев и т.н., а настоящ състезател на Head и член на програмата от седем години е шампионът от “Ориндж Боул” до 16 г. Григор Димитров.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+