Меню Вход

Марк Росе на посещениие в България по покана на БФТ

Марк Росе на посещениие в България по покана на БФТ
08-10-2006 03:00

Олимпийският шампион по тенис от Барселона 1992 Марк Росе бе на тридневно посещение в България по покана на БФТ. Швейцарецът ще бъде съветник на Българската Федерация по Тенис и ще помогне за реализирането на някои проекти. В края на годината той ще присъства и на тържеството по случай 110-та годишнина на тениса в България.

Марк Росе се срещна вчера с председателя на ДАМС Весела Лечева. В приятелски разговор бяха обсъдени състоянието, проблемите и развитието на тениса, от материалната база до големия брой деца, желаещи да се занимават с този спорт.

Олимпийският шампион разказа за успешните практики в Швейцария за развитие на тениса. Освен прекрасната база, която дава възможност за практикуване на спорта, там особено внимание се отделя и на селектирането на млади таланти.

Весела Лечева и Марк Росе обсъждаха и идеи, свързани със създаването на програма за стимулиране развитието на тениса в България. Такава инициатива е обособяването на национални центрове по тенис в страната. Председателят на ДАМС получи уверението за пълното съдействие и подкрепа на известният швейцарски тенисист при осъществяването на тази перспективна идея.

Президентът на БФТ Пламен Минчев даде положителна оценка пред госта на големите усилия, които ДАМС и лично нейният председател полагат за развитието на спорта изобщо в България. На срещата присъстваха още вицепрезидентът на БФТ Стефан Цветков и най-успешният български тенисист и бивш капитан на България за купа "Дейвис" Орлин Станойчев.

Днес олимпийският шампион Марк Росе участва в демонстративен мач на двойки. Швейцарецът и Весела Лечева победиха Орлин Станойчев и актрисата Деси Тенекеджиева с 6/4 в шоуто в столичната зала "София". След срещата Росе отпътува от България.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+