Меню Вход

Никола Чирич спечели Bulgaria F3

Никола Чирич спечели Bulgaria F3
10-09-2006 03:00

Сръбският тенисист Никола Чирич спечели титлата от третия турнир за мъже с награден фонд 10 000 долара, организиран от Българска Федерация по Тенис. В повторение на финала от миналата седмица поставеният под №5 Чирич победи Каталин-Йонуц Гард (Рум) с 6/4 7/6(3). Преди седем дни пак Никола Чирич спечели титлата, но тогава му трябваха три сета, за да се наложи над Гард на финала.

Най-добре от българските тенисисти на Bulgaria F3 се представи играещият капитан за купа “Дейвис” Ивайло Трайков, който загуби на полуфинал от румънеца Гард. Тодор Енев достигна до четвъртфиналите, а за втория кръг в основната схема се класираха участвалите с “уайлд кард” Тихомир Грозданов и Александър Стамчев, както и Илия Кушев и Симеон Иванов. Титлата на двойки пък спечелиха Кушев и Йордан Кънев.

Трите турнира с награден фонд 10 000 долара, организирани от БФТ (един в Пловдив на кортовете на СКЛАТ “Тракия” и два в София), доказаха голямата си полза. Те помогнаха както на по-опитните ни тенисисти за добро представяне (титла и четвъртфинал на Тодор Енев; финал, полуфинал и четвъртфинал на Ивайло Трайков; по четвъртфинал на Илия Кушев и Йордан Кънев), така и на по-младите за спечелване на точки за ранглистата на АТР (първа точка за Мартин Шишков; 4 точки от четвъртфинал и две класирания за втори кръг на Тихомир Грозданов; по 2 точки за Александър Стамчев и Симеон Иванов, по 1 за Кирил Димитров и Васил Младенов).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+