Меню Вход

Григор Димитров и Изабела Шиникова ще играят в отбора на ITF/Tennis Europe до 16 г.

Григор Димитров и Изабела Шиникова ще играят в отбора на ITF/Tennis Europe до 16 г.
16-05-2006 03:00

Българските тенисисти Григор Димитров и Изабела Шиникова получиха покана да участват в отбора на ITF/Tennis Europe за юноши и девойки до 16 г., в който се включват най-перспективните таланти от Стария континент.

Инициативата за “европейските отбори” бе въведена от ITF през 1998 г. През този сезон състезателите, заслужили място в състава, ще могат да покажат възможностите си в пет от най-силните турнири в тази възрастова група в Италия и във Франция през юни и юли.

Те ще имат лагер във Вавасори (Ит) от 31 май до 4 юни, след което ще участват в турнири последователно в Милано (Ит, 5-11 юни), Крема (Ит, 12-18 юни), Ла Бол (Фр, 19-25 юни), Льо Понтe (Фр, 26 юни - 2 юли) и Париж (Фр, 3-9 юли). Известните специалисти Алеш Филипчич (Слвн) и Руди Визер (Хол) ще ръководят отбора на ITF/Tennis Europe по време на шестседмичното турне.

Григор Димитров спечели през миналата година титлата от европейското индивидуално първенство за юноши до 14 г. и постигна редица успехи на международни състезания, а с отлично представяне във веригата на Tennis Europe до 16 г. Изабела Шиникова се изкачи до 9-то място в ранглистата в тази възрастова група. Това са причините тези две кандидатури на БФТ за отбора да бъдат одобрени.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+