Меню Вход

Кузманов донесе първата точка срещу Грузия

Кузманов донесе първата точка срещу Грузия
04-05-2012 03:00

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов спечели с 6:3, 6:2 срещу Александър Метревели и България поведе с 1-0 срещу Грузия в решителния двубой за първото място в група „В” на турнира от ІІІ група на зона „Европа” за Купа „Дейвис”, който се играе на Българския национален тенис център „Карлсберг” в София.

18-годишният пловдивчанин бе категоричен в мача между вторите ракети на отборите. Във втората част след 2:2 Кузманов спечели оставащите четири гейма. В заключителния от 0:40 Мико стигна на два пъти до мачбол и втория път го реализира, за да запише втората си победа в турнира след малко повече от един час игра.

„В началото бях леко притеснен, но после се отпуснах и заиграх добре. Съперникът не ме затрудни. В заключителния гейм гоних всичко, защото исках да приключа мача по-бързо. Нормално е самочувствието ми да се вдигне след втората победа. Смятам, че в плейофа срещу Македония също няма да имаме проблеми. Моето мнение е, че дори Грузия е по-силен състав от тях”, коментира Димитър Кузманов.

Съставът на Македония поведе с 1-0 срещу третия поставен Черна гора в група „С” и така си осигури предсрочно класиране за плейофите, където 99 процента ще играе срещу България.. Шендрит Деари надигра Иван Савелич с 6:0, 6:1. Черногорците се нуждаеха от чиста победа с 3-0, за да заемат първото място в групата

От 14:00 часа Григор Димитров излиза срещу Георги Цивадзе в двубоя на първите ракета. Срещата ще бъде излъчена по БНТ 1.

След това, от 16:00 часа е мачът на двойки. В него капитанът на България Огнян Илиев е записал отново Тодор Енев и Петър Трендафилов. Срещу тях би трябвало да играят Метревели и Цивадзе.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+