Меню Вход

Речта на президента на БФТ Стефан Цветков при откриването на БНТЦ

Речта на президента на БФТ Стефан Цветков при откриването на БНТЦ
30-04-2012 03:00

Цветков държи реч

Ето цялата реч на президента на БФТ Стефан Цветков, произнесена  при откриването на Българския национален тенис център „Карлсберг" на 30 април.

Уважаеми г-н премиер, скъпи гости, приятели на тениса,

Днес е паметен ден в историята на Българската федерация по тенис и българския тенис изобщо. Когато г-н премиерът Бойко Борисов обяви, че ще има национален тенис център преди време на кортовете на ТК Левски, аз казах, че това е мечтата на много поколения. Представителите на някои от тях са тук, други  вече не са между нас, но съм сигурен, че ни гледат от някъде и също се радват.

С откриването на Българския национален тенис център ние достигнахме нов етап в развитието си и полагаме основите на една бъдеща ефективна и прозрачна дейност на БФТ в спортно-технически и административен план.

Предизвикателствата са много, но най-важното е всички ние от голямото тенис семейство: треньори, състезатели, администратори, преподаватели и родители – да работим за още по-успешното представяне на нашия прекрасен спорт пред тези чудесни деца,  пред любителите, инвалидите, учащите, институциите, спонсорите и медиите по един всеотдаен, честен и професионален начин. Само така ще успеем не само да задържим безпрецедентния интерес към тениса, но и да привлечем още много почитатели на красивата игра.

Цветков и Ричи Бити

Г-н премиер, при срещите Ви с нас и нашите приятели Франческо Ричи Бити и Жак Дюпре Вие бяхте човекът, който подкрепи безусловно идеята за национален тенис център. Едно голямо и искрено благодаря за Вашата подкрепа!

Тенисът заема достойно място в елита на спорта в световен мащаб. Голяма заслуга за това имат моите приятели – дългогодишният президент на Тенис Европа и ITF и член на МОК Ричи Бити и президентът на ТЕ Дюпре. Тук е и г-жа Айда Улук, президент на Турската тенис федерация. Нейната страна се развива много динамично вече и в тениса. Заедно ще имаме много съвместни инициативи, а и приемаме последователно двата заключителни турнира на най-добрите тенисистки в света през октомври и ноември в Истанбул и София.

Искам да благодаря и на председателя на БОК Стефка Костадинова и на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков за тяхната неуморна работа и подкрепа на българския спорт.

Благодаря и на моите колеги от US, на екипа на БФТ, на нашите приятели от медиита, на спонсорите, на изпълнителите на обекта БНТЦ и всички свързани с реконструкцията му дейности! И не на последно място – благодаря на отбора ни за Купа „Дейвис”, който е тук. Да пожелаем успех на момчетата и да ги подкрепим в предстоящите срещи от турнира тук, на националния тенис център тази седмица.

На добър час!

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+