Меню Вход

Християн Илев спечели Дипломатическия турнир на кортовете на БНТЦ "Карлсберг"

 Християн Илев спечели Дипломатическия турнир на кортовете на БНТЦ
02-10-2011 03:00
Християн Илев стана шампион поединично на тенис турнира за Дипломати и приятели, който се проведе в БНТЦ "Карлсберг" този уикенд. В схемата на сингъл, в която се включиха основно дипломати, Илев победи посланика на Словакия Карол Мистрик с 9/1. Именно Мистрик и посланикът на Германия у нас са основните инициатори турнирът, който тази година се проведе за втори пореден път, да стане традиционен. Надпреварата бе съвместна проява на БФТ и Министерство на външните работи и се проведе под патронажа на Министър-председателя Бойко Борисов.Вчера Димитър Димитров и Светодар Йосифов станаха шампиони при двойките, където освен дипломати, се включиха и приятели на тениса. Те победиха във финала Цветан Лъжански и проф. Генчо Начев с 9/4. 01.10.2011 г.Димитър Димитров и Светодар Йосифов спечелиха титлата при двойките от Дипломатическия турнир в БНТЦ "Карлсберг"Димитър Димитров и Светодар Йосифов станаха шампиони при двойките от турнира за дипломати и приятели на тениса, който се провежда на кортовете на БНТЦ „Карлсберг”. Надпреварата е съвместна проява на БФТ и Министерство на външните работи и е под патронажа на Министър-председателя Бойко Борисов.

Във финала при двойките днес Димитров и Йосифов се наложиха над Цветан Лъжански и проф. Генчо Начев с 9/4.

Утре продължават двубоите от схемата поединично. В единия полуфинал ще се изправят Георги Василев и Християн Илев, а за другото място в заключителния мач ще спорят Тим Бюсерет (Великобритания) и посланикът на Словакия Карол Мистрик.

01.10.2011 г.

Тенис турнир за дипломати и приятели започна на кортовете на БНТЦ „Карлсберг”

Тенис турнир за дипломати и приятели на тениса се провежда този уикенд на кортовете на БНТЦ „Карлсберг”. Проявата е съвместна инициатива на БФТ и Министерство на външните работи и е под патронажа на Министър-председателя Бойко Борисов.

Сред участниците има представители на посолствата на Испания, Германия, Словакия, Великобритания, Япония, както и дипломати от Министерство на външните работи на България.

Състезанието, което се организира с подкрепата на генералните спонсори на БФТ и на Net1, и е разделено в схема на сингъл и на двойки.

Сред двойките личат тандемите на Цветан Лъжански / проф. Генчо Начев, Иван Димитров/Георги Василев, Християн Илев и Дияна Илева, двойката на Великобритания Тим Бюсерет/Дан Бърг, испано-руския тандем Хосе-Феликс Барийо/Иван Зарубин, Марк Щрооменгер/ Алексей Андреев и др.

В схемата поединично играят освен повечето от участниците на двойки, ощe Карол Мистрик и Мартин Клима от Словакия, българите Пламен Тенев, Венелин Лазаров, Иван Иванов и др. След официалното награждаване утре ще се проведе коктейл за всички участници.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+