Меню Вход

25 деца се включиха в програмата „Тенисът - спорт за всички“ на СК “Тича“ във Варна

25 деца се включиха в програмата „Тенисът - спорт за всички“ на СК “Тича“ във Варна
29-09-2020 12:19
На кортовете на Чайка във Варна се проведоха заключителните тренировки по програмата "Тенисът спорт за всички" на ММС и БФТ под ръководството на Нина Петрова. В нея се влючиха 25 деца разделени на три възрастови групи 6-7г. 8-10г. и 10-12г.

Благодарение на работата по проекта, децата се научиха да работят в екип, да бъдат търпеливи и толерантни един към друг и да прилагат принципа на честната игра, както на корта, така и извън него. Придобиването на тенис знания и умения се осъществи паралелно с овладяването и на двигателни умения, чрез прилагането на ОФП, както и допълнителни упражнения за координация, бързина, сила и ловкост.

Благодарение на натрупания опит, постигнатите резултати бяха на много високо ниво и провокираха желание у децата да продължат да практикуват спорта тенис. Домакин на програмата беше СК "Тича"

За шеста поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна. 36 тенис клуба в 25 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 г. през месеците от юли до декември. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията бяха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението. Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" се проведоха регионални първенства до 8, 10 и 12 г.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+