Меню Вход

Даниел Ангелов: Участието на European Nations Junior Tennis Trophy 2020 беше изключително важно и полезно за родните национали

Даниел Ангелов: Участието на European Nations Junior Tennis Trophy 2020 беше изключително важно и полезно за родните национали
24-09-2020 10:53
През изминалата седмица националните отбори на България за момчета и момичета до 12 и 14 г. взеха участие на European Nations Junior Tennis Trophy 2020. Състезанието беше организирано от Чешката тенис федерация и се проведе в Мост, Чехия. Този турнир бе алтернатива на отменените през тази година летни отборни купи. Участието не носеше точки за ранглистата на Тенис Европа, а целта бе децата от различните нации да премерят сили помежду си.

Това беше и първото международно отборно състезание на открито за тази година, в което водещите ни тенисисти при момчетата и момичетата до 12 и до 14 години се съревноваваха със своите връстници от други тенис школи в Европа. Участието на националите ни бе възможно с финансовата подкрепа на ММС и компанията VIMAX CLIMA, София.


Даниел Ангелов беше един от треньорите на националните ни отбори на турнира в Мост. Ангелов коментира ползата от това състезание специално за сайта на БФТенис.

„Изиграхме много международни мачове и това е най-важното. Нашата основна цел бе децата от тези възрастови групи да изиграят максимален брой срещи (на сингъл и по двойки). Знаете, че през тази година, заради пандемията COVID-19 няма възможност за много международни срещи, а още повече, че бяха отменени Европейските отборни и лични първенства. За това тази проява беше изключително важна. Още повече, че 12 годишните състезатели нямат възможност да участват на международни турнири, защото те са отмени до началото на следващата година. Тази възможност, която имахме в Чехия беше просто страхотна. Това за което отидохме и това което беше наша основна цел успяхме да го изпълним, а всъщност изиграването на повече срещи. Като класиране мисля, че се представихме добре, но класирането на този турнир не е най-важното", заяви Даниел Ангелов.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+