Меню Вход

Иван Митев: Все повече фирми трябва да бъдат отговорни и да помагат на българските спортисти с каквото могат

Иван Митев: Все повече фирми трябва да бъдат отговорни и да помагат на българските спортисти с каквото могат
15-09-2020 10:41
От 16 септември 12 талантливи българчета ще участват на European Nations Junior Tennis Trophy 2020. Състезанието е организирано от чешката тенис федерация и ще се проведе в Мост, Чехия. В надпреварата ще участват отбори за момчета и момичета до 12 г. и до 14 години. Вимакс Клима ООД- пазарен лидер в продажбата и монтажа на климатични системи подпомогна участието на българските таланти. Специално за сайта на БФТ Иван Митев – съсобственик на Вимакс Клима ООД разкри причините на фирмата да подпомогне родните тенисисти.

 

- Как и защо решихте да подпомогнете българските таланти за участието им на турнира в Чехия?

- Обичам тениса и самия аз съм запален по този спорт. Вимакс редовно прави подобни инициативи, социално отговорни сме. За нас е голямо удоволствие , че можем да подкрепим младите тенис таланти на България. През годините сме помагали в различни сфери на спорта и не само, следим за различни инициативи и при възможност се включваме. Искаме да дадем пример на другите бизнеси, а също така и да запалим повече деца по спорта.

- Редовно ли играете тенис като любител?

- През последните 5-6 години спортувам активно с треньор. Тениса ми доставя удоволствие, срещам се с много интелигентни хора на корта.

- Има ли нещо по-специално в този спорт? Какво ви дава тенисът?

- Тенисът е по-елегантен, по-интелигентен спорт, сякаш има повече финес в него в сравнение с другите спортове - атмосферата е различна. Приятен и подходящ за всяка възраст, допринася за добрия тонус и дух на човек.

- Бизнесът и тенисът могат ли да имат взаимна полза от едно сътрудничество?

- Бизнесът трябва да подпомага нашите таланти – кой с колкото и каквото може. Все повече фирми трябва да бъдат отговорни към бъдещето на талантливите деца на България и тази практика да се утвърждава в страната ни. Друг начин няма.

- Какво ви мотивира да помогнете в такъв момент, в който ситуацията в световен мащаб не е никак розова?

- Децата не трябва да изостават от вече създаденият си игрови ритъм, на тяхната възраст всеки един ден е от голямо значение за развитието им. Те вече доста пострадаха тази година - имаше спрени турнири, спрени финансирания и ограничения в тренировките. Всичко това им се отрази, затова ние решихме да направим една малка стъпка и да им помогнем. Надявам се да имаме възможността и догодина да продължим да подаваме ръка на талантливите деца на България да вървят напред. От името на цели екип на Вимакс пожелаваме на всички тях да не спират да се надграждат и играят със сърце.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+