Меню Вход

Катерина Димитрова: Всички успехи са еднакво ценни за мен

Катерина Димитрова: Всички успехи са еднакво ценни за мен
19-08-2020 11:39
Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) триумфира с титлите на сингъл и по двойки на Държавното лично първенство на открито за девойки до 16 г. Надпреварата от календара на БФТенис се проведе на кортовете на ТК "Хасково 2015" в Хасково.

 

Във финалната среща на сингъл Димитрова победи с 6-3, 6-0 Ева Бусаад (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора). В турнира по двойки при девойките Катя спечели титлата в тандем с Мария Танева (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора).
Седмица по-рано Димитрова спечели бронзов медал от Държавното първенство до 18 г. Катерина Димитрова даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.

- Колко трудно стигна до спечелване на титлата на сингъл от Държавното първенство до 16 г.?

- След дългата пауза, която всички бяхме принудени да направим , успях да направя солидна подготовка и спечелването на титлата беше един прекрасен успех.

- В кой мач ти беше най-трудно?

- Всеки мач беше труден сам за себе си, но полуфиналният мач ме накара да вложа най - много усилия, за да спечеля първият сет от 1:5, но в крайна сметка успях да намеря най-добрата си игра и да обърна развоя на нещата в моя полза.

- Къде поставяш този трофей в кариерата си?

- Радвам се , че успях да постигна това след дългата пауза. Трудно ми е да определя кой е най - значимият ми успех. Всички успехи са еднакво ценни за мен. Бих поставила тази титла до спечелването на Европейската отборна лятна купа до 12г. и до 9-ото място на Световното отборно първенство до 14г.

- Триумфира и с титлата по двойки. Какво ти носи това?

- Аз харесвам изключително много играта на двойки. Тя ми доставя голямо удоволствие . Много съм щастлива, че заедно с партньорката ми Мария Танева успяхме да стигнем до титлата и да я дублирам с тази на сингъл.

- На държавното до 18 г. спечели бронзов медал на сингъл. Доволна ли си от представянето си там?

- Участието на Държавното лично първенство до 18 г. ми предостави големи възможности, но не успях да покажа най-добрата си игра в полуфиналния мач. Винаги се опитвам да гледам от позитивната страна на нещата и това ме мотивира да работя повече.

- Отразили ти се спирането на сезона заради пандемията от коронавирус?

- Мисля, че дългата пауза се отрази на абсолютно всички, така и на мен. Използвах всички възможности за да се подготвя по-добре.

- Какви са близките ти планове?

- Предвид моментната ситуация е трудно да се правят планове, но се надявам да участвам на възможно повече международни турнири .

- Искаш ли да посветиш на някои този успех?

- Бих искала да го посветя на всички, които ме подкрепят и вярват в мен, дори и в трудните моменти. Специално искам да благодаря на моя треньор Петър Рангелов и ТК ,,Пловдив 1981" , на кондиционният ми треньор Димитър Гушев, на цялото ми семейство, приятелите ми и на Българската Федерация по Тенис за подкрепата и на всички, които направиха това възможно!

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+