Меню Вход

За четвърта поредна година започна провеждането на турнири от веригата „Киндер +“ в България

За четвърта поредна година започна провеждането на турнири от веригата „Киндер +“ в България
16-08-2020 11:26
От вчера на кортовете на ТК "Хасково", гр.Хасково започна провежденето на турнири до 9 и 10 годишна възраст от веригата „Kinder Joy of moving Tennis Trophy". България се включва в програмата за четвърта поредна година. След отлаганията поради епидемията от коронавирус, в календара на БФТ се предвидени 6 турнира във възрастовите групи до 9 и 10 г. и 4 турнира до 11 и 12 г. В тях децата ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите за международните финали.

Финалният международен турнир ще се проведе през м. ноември в „Рафа Надал Академи" в Майорка, Испания. В него се очаква да участват също така националните шампиони по този проект от много европейски страни.

В турнирите от веригата Киндер се играе във формат по правилата за регионалните турнири от Наредбата за провеждане на състезанията по тенис за 2020 г.

Финалното класиране ще се изготви на база общия брой точки от изиграните турнири, като всеки състезател трябва да е участвал в поне 4 (четири) от общо шестте турнира до 9 и 10 г. и в поне 3 (три) от общо четирите турнира до 11 и 12 г. Класираните състезатели на първо място в крайните ранглисти ще получат възможността да участват във финалния световен турнир в Испания, като разходите по участието ще бъдат поети от БФТ.

През следващата седмица са предвидени турнири до 9 и 10 г. на кортовете на ТК "Плевен 90", гр.Плевен и до 11 и 12 г. с домакин ТК "Черно море Елит ", гр.Варна.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+