Меню Вход

Хюлия Велиева спечели Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС

Хюлия Велиева спечели Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС
12-03-2020 12:38
Хюлия Велиева спечели титлата на сингъл на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС". За първа година състезанието се провежда с подкрепата на Бул Инс. Застрахователната компания беше основен спонсор и на последните две Държавни първенства в зала за мъже.


Надпреварата се проведе при закрити врата в зала „София". Така Българската федерация по тенис се сьобрази с предложението на Кризистния щаб за борба с коронавируса, което бе гласувано от Министерски съвет.


Във финалната среща Велиева победи участващата с "уайлд кард" Даря Шаламанова с 6:2, 6:4. Така тя спечели трофея за втори път в кариерата си след 2014 година. Шаламанова е шампионка на България за девойки до 18 години на закрито.

Велиева поведе с 4-0 в първия сет и го спечели с 6:2. Във втората част Хюлия направи решителен пробив в гейм номер 10.

Наградите на призьорките връчиха Стоян Проданов -изпълнителен директор на „Бул Инс" и Екатерина Генова -вицепрезидент на БФТенис.В турнира по двойки титлата спечелиха Елена Кралева и Стела Пеева. Във финалната среща Кралева и Пеева победиха драматично с 6-7(5), 6-1, 10-8 Габриела Михайлова и Зиновия Ванева.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+