Меню Вход

Кралева и Пеева са шампионки по двойки, Велиева срещу Шаламанова на финал на сингъл на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС"

Кралева и Пеева са шампионки по двойки, Велиева срещу Шаламанова на финал на сингъл на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС
11-03-2020 14:19
Елена Кралева и Стела Пеева триумфираха с титлата по двойки на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС". За първа година състезанието се провежда с подкрепата на Бул Инс. Застрахователната компания беше основен спонсор и на последните две Държавни първенства в зала за мъже.

Надпреварата се провежда при закрити врата в зала „София". Така Българската федерация по тенис се сьобразява с предложението на Кризистния щаб за борба с коронавируса, което бе гласувано от Министерски съвет.


Във финалната среща по двойки Кралева и Пеева победиха драматично с 6-7(5), 6-1, 10-8 Габриела Михайлова и Зиновия Ванева.Участващата с "уайлд кард" Даря Шаламанова и поставената под номер 3 Хюлия Велиева се класираха за финала на сингъл.

Шампионката на България за девойки до 18 години на закрито Шаламанова елиминира миналогодишната финалистка в надпреварата и шеста в схемата Зиновия Ванева с 6:4, 6:4. В спор за първата си национална титла при жените състезателката Шаламанова ще се изправи утре срещу държавна шампионка на закрито през 2014 година Велиева, която се справи с поставената под номер 7 Михаела Цонева с 6:2, 6:4. Цонева е действащата шампионка на България в зала за девойки до 16 години.

Финалната среща е утре от 10.00 часа в зала „София".

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+