Меню Вход

Нови победи за българчета на Източно-Европейското първенство

Нови победи за българчета на Източно-Европейското първенство
10-03-2020 17:42
Продължава великолепното представяне на българските тенисисти на Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция).

 

При девойките до 14 г. Росица Денчева и Йоана Костантинова се класираха убедително за четвъртфиналите на сингъл. Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), която предната седмица спечели първия турнир от Източно-Европейското първенство, разгроми с 6-1, 6-0 Нина Маринкович от Северна Македония. Поставената под номер 1 в схемата Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) елиминира с 6-1, 6-3 Мириам Шеварденидзе от Грузия.

Денчева и Костантинова се класираха и за полуфиналите в турнира по двойки. Българките победиха с 6-2, 6-0 Петра Миркович и Тара Расович от Черна гора. Денчева и Константинова спечелиха първия турнир по двойки от Източно-Европейското първенство.

При юношите до 14 г. Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) също е четвъртфиналист на сингъл. Симеонов се наложи със 7-5, 5-7, 7-5 над Александър Маринов от Молдова. Александър Василев (ТК "Черно море Елит ", гр.Варна) поведе със сет, но отстъпи със 7-5, 5-7, 4-6 от Фатих Сисич от Босна и Херцеговина.

В турнира по двойки Симеонов и Василев се класираха за полуфиналите. Българите елиминираха с 6-1, 6-1 Елвин Хасимов и Риад Рзайев от Азербайджан.

Треньор на българчета до 14 г. е Велиан Бакалов.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+