Меню Вход

Михаела Цонева елиминира първата поставена на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС"

Михаела Цонева елиминира първата поставена на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС
10-03-2020 15:12
Михаела Цонева елиминира първата поставена Габриела Михайлова на четвъртфиналите на Държавното лично първенство по тенис на закрито за жени „25-години БУЛИНС". За първа година състезанието се провежда с подкрепата на Бул Инс. Застрахователната компания беше основен спонсор и на последните две Държавни първенства в зала за мъже.

 

Надпреварата се провежда при закрити врата в зала „София". Така Българската федерация по тенис се сьобразява с предложението на Кризистния щаб за борба с коронавируса, което бе гласувано от Министерски съвет.


Шампионката на България за девойки до 16 години на закрито Михаела Цонева направи обрат и победи с 2-6, 6-2, 6-3 вицешампионката
на страната на закрито от 2014 година Габриела Михайлова. На полуфиналите Цонева ще играе срещу Хюлия Велиева, която се стреми към четвърти финал в надпреварата в последните седем сезона. Третата поставена и държавна шампионка на закрито през 2014 година Велиева се наложи с 6-2, 6-1 над квалификантката Ралица Александрова.

Шампионката на България за девойки до 18 години на закрито Даря Шаламанова, която участва с "уайлд кард", победи с 3-6, 6-4, 6-1 петата в схемата Елена Кралева в повторение на финала на националното първенство за девойки в зала в Бургас от средата на януари. Даря елиминира в първия кръг и втората поставена Стела Пеева с 6:2, 6:1. За място на финала Шаламанова ще играе срещу Зиновия Ванева. Миналогодишната финалистка и шеста поставена Ванева отстрани драматично с 3-6, 7-5, 7-6(5) Държавната шампионка за девойки до 18 години на открито и четвърта в схемата Денислава Глушкова.


Резултати от четвъртфиналите на Държавното първенство по тенис в зала за жени„25-години БУЛИНС" :

№7 Михаела Цонева - №1 Габриела Михайлова 2-6, 6-2, 6-3

№ 3 Хюлия Велиева - Ралица Александрова 6-2, 6-1

№6 Зиновия Ванева – № 4 Денислава Глушкова 3-6, 7-5, 7-6(5)

Даря Шаламанова - №5 Елена Кралева 3-6, 6-4, 6-1

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+