Меню Вход

Роси Денчева триумфира с титлата от Източно-Европейското първенство

Роси Денчева триумфира с титлата от Източно-Европейското първенство
08-03-2020 17:42
Росица Денчева спечели титлата титлата на сингъл на Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция).

 

В изцяло български финал Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) победи Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) с 6-4, 6-2.

Вчера нашите момичета триумфираха и в турнира по двойки. Българките разгромиха на финала с 6-0, 6-1 вторите поставени Анастасия Игнатик и Ася Салканович от Босна и Херцеговина.

При юношите Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) победи със 7-6(0), 6-2 Александър Швангирезде от Грузия и зае седмото място.

Треньор на българчета до 14 г. е Велиан Бакалов. През следващата седмица състезателите до 14 год. ще вземат участие в още един турнир от източноевропейско първенство.


Освен тях в Анталия на лагер са и състезатели до 12 годишна възраст. Там България е представена от Александър Толев (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) и Брияна Иванова (ТК "Про спорт", гр.София) с треньори Димо Толев и Таня Костенска. През следващата седмица и 12 годишните таланти ще участват в турнир.

Лагера и турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Молдова, Косово, Турция, Азербайджан, Черна гора, Албания, Армения, Грузия, Македония и Босна и Херцеговина.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+