Меню Вход

Константинова и Денчева са полуфиналистки на сингъл и финалистки по двойки на Източно-Европейското първенство

Константинова и Денчева са полуфиналистки на сингъл и финалистки по двойки на Източно-Европейското първенство
06-03-2020 20:28
Йоана Константинова и Росица Денчева се класираха за полуфиналите на сингъл и финала по двойки на Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция).

 

Първата поставена при девойките на сингъл Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) разгроми с 6-0, 6-1 Петра Миркович от Черна гора. За място на финала Костантинова ще играе срещу четвъртата в схемата Анжелина Мокано от Молдова.

Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) елиминира с 6-2, 6-0 петата в схемата Греши Бажри от Албания. На полуфиналите Денчева ще играе срещу втората поставена Анастасия Игнатик от Босна и Херцеговина.

Констатинова и Денчева се класираха на финал и в турнира по двойки. Българките поведоха с 6-3 преди първите поставени молдовки Анжелина Мокано и Ема Заболотная да се откажат.

При юношите Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) загуби на четвъртфиналите с 1-6, 2-6 от номер 1 в схемата Илия Казач от Молдова.

Треньор на българчета до 14 г. е Велиан Бакалов. Състезателите до 14 год. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство.


Освен тях в Анталия на лагер са и състезатели до 12 годишна възраст. Там България е представена от Александър Толев (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) и Брияна Иванова (ТК "Про спорт", гр.София) с треньори Димо Толев и Таня Костенска. През следващата седмица и 12 годишните таланти ще участват в турнир.

Лагера и турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Молдова, Косово, Турция, Азербайджан, Черна гора, Албания, Армения, Грузия, Македония и Босна и Херцеговина.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+