Меню Вход

Девойките на България до 14 г. се класираха в топ 8 на Европа!

Девойките на България до 14 г. се класираха в топ 8 на Европа!
08-02-2020 12:37
Националките на България до 14 г. (девойки) се класираха за финалите на Европейската зимна купа от 20 до 22 февруари в Раковник (Чехия).

 

Нашите момичета победиха с 2-1 победи на Унгария на турнира от Европейската зимна купа в Пловдив. Така българките намериха място сред осемте най-добри отбора в Европа! Вчера родните тенисистки разгромиха Словения с 3-0 победи.

През миналата седмица националите на България до 12 г. (момчета) също се класираха в топ 8 на Европейската зимна купа.


Йоана Константинова разгроми в първата среща с 6-2, 6-1 Стела Мажор. След това Мария Рогачева се наложи с 6-0, 6-3 над Кити Молнар. В срещата по двойки Мария Рогачева и Елизара Янева отстъпиха драматично със 7-5, 2-6, 7-10 на Биро и Молнар. 

Утре България ще играе срещу Украйна или Австрия на финала на турнира в Пловдив.


Мачовете от група „А" на Европейската зимна купа се играят в зала „Атаро Клима". Състезанието се провежда със съдействието „АТАРО Клима" ЕООД, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981".


България е представена в състав Йоана Константинова, Елизара Янева и Мария Рогачева. Капитан на България е Георги Чочев.


За втора поредна година Пловдив е домакин на мачове от Европейска зимна купа. През миналата година зала „Атаро Клима" отново посрещна турнир за девойки до 14 годишна възраст.

И този път домакините от ТК "Пловдив 1981" и зала „Атаро Клима" в Пловдив предоставят възможност всичките мачове да се наблюдават на живо в канала на YouTube с адрес Тенис Атаро Клима. Там на живо се следят и резултатите от срещите. Също така зрителите и тенисистите могат да наблюдават мчовете и във фоайето на залата.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+