Меню Вход

Георгиев и Габровска се класираха за втория кръг на Малките асове

Георгиев и Габровска се класираха за втория кръг на Малките асове
28-01-2020 09:26
Георги Георгиев и Александра Габровска се класираха за втория кръг на най-силния международен турнир по тенис до 14 г. „Малките асове", който се провежда в Тарб, Франция.

 

При юношите Георги Георгиев (ТК "Хасково 2015", гр.Хасково) победи Грегъри Нагел от Франция победи с 6-3, 6-2. Георги се класира за основната схема като щастлив губещ от квалификациите. Георгиев се наложи в пресявките със 7:6(3), 6:2 над Сами Кедири от Великобритания, но след това отстъпи драматично с 6:3, 2-6, 8-10 на Константин Мантач от Украйна.

Павел Маринов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) загуби на старта на основната схема с 2-6, 2-6 от Данийл Сарксян от Русия.

При девойките Александра Габровска (ТК "ЦСКА - Завинаги", гр.София) победи в първия кръг на основната схема Карин Алтори от Израел с 6-2, 3-6, 7-6(2). Габровска записа успех и в турнира по двойки. Българката и Вероника Евалд от Полша се наложиха с 6-2, 6-2 над представителките на домакините Теса Синга и Неханда Томиас.
За съжаление другите ни две представителки при девойките не успяха да преодолеят квалификациите. Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) загуби с 6-7(2), 0-6 от Джоси Даемс от Германия. Мария Рогачева (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) отстъпи с 2-6, 3-6 на Мария Сисоева от Русия.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+