Меню Вход

Великолепен Кузманов! България поведе на Молдова на ATP Cup

Великолепен Кузманов! България поведе на Молдова на ATP Cup
05-01-2020 02:48
Димитър Кузманов разгроми Александър Козбинов с 6-1, 7-5 за 1 час и 49 минути игра. Така България поведе с 1-0 победи срещу Молдова на новия тенис турнир на нациите ATP Cup в Австралия. Това е първа победа за Кузманов на ниво ATP.
Мико стартира отлично и успя да спечели първия сет с 6:1 след само 31 минути игра. В началото на втората част Кузманов продължи своето превъзходство и поведе с 4-0. Така нашето момче направи серия от 9 поредни спечели гейма! При този резултат Мико изпусна две точки за нов пробив за 5-0. Това даде сили Козбинов, който показа класата си и успя да спечели три поредни гейма. При 4-3 Мико успя да отрази 2 точки за нов пробив и успя да поведе с 5-3. При 5-4 Кузманов изпусна три поредни мачбола на собствен сервис и допусна брейк за 5-5. Това не го пречупи и още в следващия гейм той стигна до нов пробив и преднина от 6-5. Този пък Кузманов не трепна и затвори мача с гейм на 30.

 

След малко на корта излизат Григор Димитров и Раду Албот. До момента двамата никога не са играли един срещу друг. Срещата мужду България и Молдова ще приключи с мач на двойки. За България първоначално са заявени Григор Димитров и Александър Лазаров, но това може да претърпи промяна до 10 минути преди началото на срещата.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+