Меню Вход

СК „Дема“ награди състезателите и треньорите си за признанието „Клуб №1 на България“

СК „Дема“ награди състезателите и треньорите си за признанието „Клуб №1 на България“
23-12-2019 15:55
СК „Дема" награди на традиционното си предколедно парти състезателите и треньорите, допринесли за успеха на клуба, спечелил първото място в годишната класация на БФТ измежду 120-те членове на федерацията. Още от първите години след създаването си „Дема" бързо стана един от водещите тенис клубове в страна, в последните 4 години бе неизменно на втора позиция, а за 2019 г. стана „Клуб №1 на България".

 

През годината 4 състезатели на „Дема" бяха основна част от националните отбори – Александър Лазаров при мъжете за Купа „Дейвис", Изабелла Шиникова при жените за „Фед Къп", Даря Шаламанова за девойки до 18 г. и Денислава Глушкова за девойки до 16 г. Глушкова постигна и най-големия международен успех през сезона, спечелвайки бронзов медал на Европейското лично първенство в Москва.

В държавните първенства за различните възрасти СК „Дема" спечели общо 10 шампионски титли и 20 медала. На държавни лични първенства шампиони станаха Александър Лазаров (3 титли – мъже единично, мъже двойки на открито и в зала), Денислава Глушкова (2 титли – до 16 г. и до 18 г.) и Мирела Шкумбова (2 титли – на двойки до 16 г. в зала и на смесени двойки до 16 г.). Сребърни и бронзови медали спечелиха Шкумбова, Никола Керемедчиев, Даря Шаламанова, Глушкова, Джордж Лазаров, Габриела Митева.

В отборните първенства шампионски титли завоюваха отборите за мъже (Александър Лазаров, Горазд Сръбляк, Джордж Лазаров), за девойки до 18 г. (Даря Шаламанова и Мирела Шкумбова) и за девойки до 16 г. (Денислава Глушкова и Надежда Петкова), а бронзови медали взеха юношите до 16 г. (Никола Керемедчиев и Джордж Лазаров) и вторият отбор за девойки до 16 г. (Габриела Митева и Елина Буюклиева).

Водещите състезатели на СК „Дема" постигнаха и успехи на международната сцена. Изабелла Шиникова е сред първите 180 в света при жените, като през годината достигна и до №1 от българките, след като спечели най-голямата титла в кариерата си от турнир с награден фонд 60 000 долара в Португалия.

Александър Лазаров достигна до първите 500 при мъжете и за известен период бе втора ракета на България след Григор Димитров в ранглистата на АТР. При жените сред първите 500 е и Джулия Терзийска. Даря Шаламанова и Денислава Глушкова са сред първите 5 българки в ранглистата на ITF за девойки до 18 г. и след 1 януари ще са съответно сред първите 180 и първите 280 в света.

В националните ранглисти състезатели на клуба също имат редица добри класирания, като най-показателна бе крайната годишна ранглиста за девойки до 18 г., окупирана от три тенисистки на „Дема" – Даря Шаламанова, Денислава Глушкова и Мирела Шкумбова.

„Дема е клубът с най-богат състезателен календар, с най-много медали от държавни първенства, с екип от водещи треньори и отлична база. В Дема ценим приноса на всеки един състезател – от най-малките до най-големите и от първите ракети до резервите", заяви на предколедното парти председателят на клуба Мариана Ненова.

По повод спечелването на званието „Клуб №1 на България" награди бяха връчени на всички състезатели, допринесли за успеха, вместо традиционния избор за тенисист и тенисистка на годината.

Мариана Ненова специално благодари и на треньорите в клуба. Водещи треньори на СК „Дема" са Катя Брезина и Галя Ангелова, с принос за успехите са и Ирина Глушкова, Красимир Лазаров, Биляна Павлова, Лили Цветкова, Николай Иванов. Председателят на „Дема" благодари и на други треньори, подготвящи състезатели на клуба и най-вече Илиян Данев-Кестена, както и Гергана Станкова-Данева, Николай Юруков и др.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+