Меню Вход

Донски и Иванов са четвъртфиналисти на турнира за мъже от ITF в Бургас

Донски и Иванов са четвъртфиналисти на турнира за мъже от ITF в Бургас
10-10-2019 15:55
Александър Донски и Симон-Антъни Иванов се класираха за четвъртфиналите на турнира за мъже в Бургас от календара на международната федерация по (ITF) с награден фонд от 15 хиляди долара.

 

Александър Донски направи обрат и победи номер 7 в схемата Богдан Апостол от Румъния с 5-7, 6-2, 6-4 за 2 часа и 18 минути игра. Донски успя да направи обрат в третия решителен сет от 1-3. За място на полуфиналите Александър ще играе срещу номер 3 в схемата Марко Тепавац от Сърбия.

Симон-Антъни Иванов елиминира друг българин Васил Младенов с 3-6, 6-2, 6-2 за 1 час и 50 минути игра. На четвъртфиналите Иванов ще играе срещу номер 1 в схемата Фабрицио Орнаго от Италия.


Още трима българи ще изиграят срещите си от втория кръг утре. Александър Лазаров ще играе срещу Томислав Йотовски от Северна Македония. Мартин Димитров ще срещне Калин Манда от Румъния, а Вениамин Нив ще се изправи срещу номер 5 в схемата Петер Наги от Унгария.


Турнирът ще продължи до края на седмицата. В него участват голяма част от най-добрите български тенисисти, както и представители на над петнадесет други държави.

Надпреварата се провежда на кортовете на ТК "Авеню" в Бургас.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+