Меню Вход

Владимир Попов и Илиян Радулов се класираха за Мастърс турнирите на Тенис Европа

Владимир Попов и Илиян Радулов се класираха за Мастърс турнирите на Тенис ЕвропаВладимир Попов
30-09-2019 10:26
Владимир Попов (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) до 16 г. и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) до 14 г. се класираха за Мастърс турнирите в Реджо Калабрия (Италия). Родните ни таланти ще премерят сили с най-добрите осем в Европа. Надпреварата ще се проведе от 4-ти до 6-ти октомври и в нея ще вземат участие осемте най-добри при юношите и девойките до 14 и до 16 годишна възраст. Национален треньор на българите за състезанието е Христо Боянов.

 

България има двама представители на финалите колкото имат и домакините от Италия. Пред нас са само Хърватия с петима състезатели, Словакия, Литва, Украйна и Русия с по трима.


При юношите до 16 г. Владимир Попов влиза с четвърти резултат. През тази година той има 23 победи и 10 загуби. Попов триумфира с титлите на сингъл и по двойки на турнир до 16 г. от втора категория на Тенис Европа в Белгия. Владимир спечели и второ място на турнира до 16 г. от втора категория на Тенис Европа в Куртя де Арджеш (Румъния).При юношите до 14 г. Илиян Радулов се класира седми по ранкинг за финалите. През тази година той има 36 победи и 12 загуби. Радулов спечели две титли на сингъл през тази година в турнири на Тенис Европа. Илиян Радулов стана двоен шампион на турнира от втора категория „Elia Cup" на кортовете на ТК „Левски" в София.

Илиян спечели и титлата на турнира от трета категория на Тенис Европа до 14 г. в Улцин (Черна гора). Той игра на още три финала в турнири от Тенис Европа, а освен това има три титли по двойки.

Радулов беше част от националите на България до 14 г. (юноши), които спечелиха пето място на световното първенство в Простейов (Чехия). Освен това Илиян беше част от отборите до 14 г. на ITF и Тенис Европа.По традиция БФТенис обезпечава участието на всичките класирали сe български участници на Мастърс турнира на Тенис Европа.

Истински фурор направиха родните тенисисти на „Мастърс" турнира в Реджо Калабрия (Италия) през миналата година. Пьотр Нестеров ТК "Черно море Елит", гр.Варна спечели титлата при юношите до 16 г. При девойките до 14 г. Катерина Димитрова ТК "Локо 98", гр.Пловдив завърши на второ място.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+