Меню Вход

Международен турнир за юноши и девойки до 14 години се провежда за първи път в комплекса Санта Марина

Международен турнир за юноши и девойки до 14 години се провежда за първи път в комплекса Санта Марина
09-09-2019 17:44
На кортовете на Тенис център „Санта Марина" в едноименния ваканционен комплекс в Созопол започнаха срещите от международния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години „Санта Марина Джуниър Къп". Състезанието е от календара на европейската федерация Тенис Европа и е първият международен турнир в тази възрастова група, провеждащ се в Санта Марина.


При юношите поставен под №1 в схемата е Павел Маринов, следван от Крис Спиру (Гърция), Георги Георгиев, Олег Колнинов (Русия) и т.н. При девойките според класирането им в ранглистата фаворитки са Наира Геворкян (Русия), Мария Рогачева, Дениз Туран (Турция), Кристиана Сидорова (Русия) и т.н.

Общо над 80 състезатели от 11 страни участват в турнира „Санта Марина Джуниър Къп" до 14 г. Той важи за ранглистата на Тенис Европа в тази възрастова група, като победителят ще вземе 60 точки, финалистът 50 и т.н.

Богатият календар на Тенис център „Санта Марина" включва през следващите седмици още два международни турнира – за юноши и девойки до 18 години от календара на международната федерация по тенис ITF на 22-29 септември и за жени с награден фонд 15 000 долара от 30 септември до 6 октомври.


През месец май тук се проведе международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +", множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина" се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, над 1000 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+