Меню Вход

Зоя Чавдарова се представи силно в турнири за хора в инвалидни колички

Зоя Чавдарова се представи силно в турнири за хора в инвалидни колички
23-08-2019 14:20
Приключи серията от международни състезания за тенисистката ни в инвалидна количка Зоя Чавдарова. За периода 9-19 август, българката участва в три турнира от сериите „Фючърс" - един в Белгия и два в Румъния.


По време на 8-ия мемориален турнир Йенс Ванерк в Антверпен, Белгия, Чавдарова завоюва второ място по единично в утешителният турнир и второ място на двойките заедно с Уи Мин Уанг от Китай.


Поради травма, състезателката ни отказа участието си на двойки в следващите 2 турнира от серията. На „Букурещ Опън" Зоя отпадна на четвъртфиналите от французойката Шарлот Фербанк, която се намира на 41 позиция в света. Срещата приключи при резултат 6-2, 4-6, 6-4 за французойката. По време на последния турнир двете отново се срещнаха този път на полуфинал. Чавдарова приключи участието си в Арджес Опън на трета позиция.Тази година състезателката се готви активно за квалификацията за Параолимпиадата в Токио през 2020 във варненския тенис клуб Велто. Участието и в тази серия турнири се реализира с помощта на програма Спортни Таланти, Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта. През 2019 година Чавдарова получи финансиране от Министерството за участието на състезателката и нейната треньорка в 7 турнира за хора в инвалидни колички.

Доброто и представяне в Белгия и Румъния я изкачи с 42 позиции и към момента Чавдарова е на 89 позиция в световната ранклиста.


През месец септември България ще бъде домакин на международен турнир от календара на ITF – Международната тенис федерация, с награден фонд 3000 долара, в който Зоя ще участва с Wild Card. Там тя може да извоюва още точки за световната ранглиста и да се доближи до нейната цел – Токио 2020.

Датите на провеждане са 25.09.-28.09.2019 година на кортовете на ТК „Локомотив" гр. Пловдив. Към момента заявки да участие са изпратени от състезатели в топ 50 от ранглистата на ITF.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+