Меню Вход

"Карлсберг" стана официален партньор на БФТ

02-06-2011 03:00

От настоящата 2011 г. лидерът в производството на бира “Карлсберг“ България АД застава зад Българската федерация по тенис в ролята си на нейн основен партньор. През следващите три години и  половина “Карлсберг” ще бъде официалната бира на българския тенис, а Българският национален  тенис център ще се нарича “БНТЦ Карлсберг”.

С подкрепата на “Карлсберг” всяка година БФТ ще организира по три международни турнира с награден фонд от по 10,000 долара, включени в календара на Международната федерация по тенис ITF. Тези турнири ще носят името “Карлсберг Къп”. Турнирите ще се провеждат по следната програма: три през 2012 г., три през 2013 г. и три през 2014 г. 

“Благодаря на “Карлсберг” България, че застава зад българския тенис. Тази подкрепа означава много за нас. Уверен съм, че в лицето на “Карлсберг” БФТ и Българският национален тенис център намериха единизключително стабилен партньор, на когото ще можем да разчитаме в следващите три години и половина. Подкрепата им идва в един изключително важен момент за нас, в който приоритет на БФТ е разработването на националния тенис център”, коментира президентът на БФТ Стефан Цветков. 

“Партньорството ни с БФТ е следващата сериозна и логична стъпка в подкрепа на българския тенис, която правим. Години наред заставаме зад най-голямата и популярна верига тенис турнири за непрофесионалисти у нас ”Carlsberg Challenge”, а сега вече ще можем да подкрепим и професионалните състезатели”, обасни Александър Грънчаров, Изпълнителен директор на Карлсберг България. „Лично аз съм най-щастлив, че чрез проекта „БНТЦ Карлсберг” ще инвестираме в бъдещето на българския тенис”, допълни той.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLONБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+