Меню Вход

Дженев и Радулов започнаха с победи на турнир от Тенис Европа в Германия

Дженев и Радулов започнаха с победи на турнир от Тенис Европа в Германия
12-08-2019 17:30
Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) се класираха за втория кръг на турнира до 14 г. от втора категория на Тенис Европа в Германия.

 

Дженев, поставен под номер 1 в схемата, победи убедително с 6-1, 6-3 Макс Щензер от Германия. Номер 3 в схемата Радулов се наложи над друг представител на домакините Константин Барт с 6-3, 2-6, 6-4.


Дженев и Радулов са част от отборите до 14 г. на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета са част от тимовете до 14 г. за тренировки и турнири от 27 юли до 26 август. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис. Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официални треньори на ITF и Тенис Европа. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Адрияно Дженев и Илиян Радулов ще участват на четири турнира в Германия и Белгия.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+