Меню Вход

Националите на България до 14 г. (юноши) победиха Германия на световното първенство!

Националите на България до 14 г. (юноши) победиха Германия на световното първенство!
05-08-2019 20:05
Националите на България по тенис до 14 г. (юноши) победиха Германия с 2-1 в първата си среща на световното първенство в Простейов (Чехия).

 

В първата среща Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр. Пловдив) победи с 6-4, 6-2 Бон Карстенс. Във втория мач Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр. Хасково) се наложи с 6-4, 6-2 над Георг Израелан. В срещата по двойки Виктор Марков (ТК "Диана", гр. София) и Илиян Радулов отстъпиха с 3-6, 3-6 на Карстенс и Израелан.


България е в група с отборите Германия, САЩ и Тайланд. Първите два отбора в групата ще се класират за четвъртфиналите. Утре нашите момчета ще играят срещу Тайланд.


Съставът на България е Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр. Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр. София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр. Пловдив) с треньор Алекс Мартински.


Българчетата извоюваха трето място в надпреварата на осемте най-силни отбора в Европа в тази възраст и се класираха за световните финали. По този начин България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. На европейската лятна купа националният ни отбор до 14 г. се наложи над Хърватия, Великобритания, Австрия и детронира шампионите от миналата година – Русия.

На финалите в Чехия ще участват 16 отбора юноши и 16 девойки. Общо 97 държави участваха в квалификациите на световното първенство. Отборите са разпределени в 4 групи по 4 тима. Първите два отбора се класират за четвъртфиналите, а след това ще се играе на директна елиминация.

Освен България сред 16 най-добри отбора в света са : Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Хърватия, Чехия, Египет, Франция, Германия, Япония, Перу, Румъния, Тайланд и САЩ.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+