Меню Вход

Виктор Марков се класира на полуфинал на сингъл, Марков и Габровска спечелиха второ място по двойки на турнир от Тенис Европа в Улм

Виктор Марков се класира на полуфинал на сингъл, Марков и Габровска спечелиха второ място по двойки на турнир от Тенис Европа в Улм
02-08-2019 23:27
Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) се класира за полуфиналите на сингъл на турнира за юноши и девойки от втора категория на Тенис Европа в Улм (Германия).

 

Марков, поставен под номер 3, победи с 6-4, 6-3 Тео Масера от Италия. В спор за място на финала Виктор ще играе срещу Никос Леман от Аржентина.


В турнира на двойки при юношите Марков и Един Мулачич от Босна и Херцеговина спечелиха второ място. Във финала те отстъпиха с 6-7(4), 2-6 на Канан Гасимов от Азербайджан и Атакан Мулачич от Босна и Херцеговина.


В турнира на двойки при девойките Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) и Ива Йованова от Македония спечелиха второ място. Българката и македонката загубиха на финала с 0-6, 1-6 от британките Талия Гатенби и Ханан Рийд.


Виктор Марков и Александра Габровска участват на турнира като част от отбор „Б" на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета ще бъдат част от тимовете до 14 г. за тренировки и турнири от 27 юли до 26 август. В този период те ще участват на четири турнира в Германия, Белгия и Испания.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+