Меню Вход

Марков e четвъртфиналист на сингъл и финалист на двойки, Габровска е на финал на двойки на турнир от Тенис Европа в Улм

Марков e четвъртфиналист на сингъл и финалист на двойки, Габровска е на финал на двойки на турнир от Тенис Европа в УлмВиктор Марков
02-08-2019 11:35
Продължава великолепното представяне на Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) на турнира за юноши и девойки от втора категория на Тенис Европа в Улм (Германия).

 

При юношите Марков, поставен под номер 3 в схемата на сингъл, победи Макс Батиенко от Казахстан с 6-4, 7-6(6) и се класира на четвъртфинал.

На двойки Марков и Един Мулачич от Босна и Херцеговина, поставени под номер 1, се наложиха с 6-4, 6-4 над Тимео Галярд от Швейцария и Калин Стрибу от Румъния и се класираха на финал.


На двойки при девойките Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) също се класира на финал. Габровска и Ива Йованова от Македония, поставени под номер 1, победиха с 6-1, 6-3 германките Карлота Сантана и Изабела Летиери.


Виктор Марков и Александра Габровска участват на турнира като част от отбор „Б" на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета ще бъдат част от тимовете до 14 г. за тренировки и турнири от 27 юли до 26 август. В този период те ще участват на четири турнира в Германия, Белгия и Испания.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+