Меню Вход

Националите до 12 г. загубиха от Франция на Европейската отборна лятна купа в Дижон

Националите до 12 г. загубиха от Франция на Европейската отборна лятна купа в Дижон
26-07-2019 16:07
Националите на България до 12 г. (момчета) отстъпиха на домакините от Франция с 1-2 победи на Европейската отборна лятна купа в Дижон. Така нашите момчета имат една победа и една загуба. Вчера родните таланти разгромиха Дания с 3-0 победи. Утре българчетата ще играят в решителен мач срещу Великобритания в спор за класиране на полуфиналите.

 

Александър Василев (ТК "15:40", гр.София) загуби 6:7(5), 1:6 от Грегъри Врел Нагел. Йоан Найденов (ТК "15:40", гр.София) падна с 1:6, 6:3, 0:6 от Йошка Сборовски. В срещата по двойки Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) и Александър Василев (ТК "15:40", гр.София) победиха с 6:1, 4:6, 11-9 Карим Бенани и Йошка Сборовски.

България е в група с отборите на Дания, Франция и Великобритания.


България е представена от Александър Василев (ТК "15:40", гр.София), Йоан Найденов (ТК "15:40", гр.София) и Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново). Треньор на българчетата е Михаил Минчев.


Освен България в турнира участват отборите на Дания, Франция, Великобритания, Израел, Люксембург, Португалия и Словения. Отборите са разпределени в две групи от по четири тима, а първите два ще се класират за полуфиналите. Победителите от полуфиналите ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+