Меню Вход

Нестеров, Глушкова и двойката юноши са на четвъртфинал на Европейското лично първенство до 16 г. в Москва

Нестеров, Глушкова и двойката юноши са на четвъртфинал на Европейското лично първенство до 16 г. в Москва
25-07-2019 23:46
Продължава великолепното представяне на българските тенисисти на Европейското лично първенство за юноши и девойки до 16 г. в руската столица Москва.

 

Пьотр Нестеров (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) и Денислава Глушкова (ТК "Дема", гр.София) се класираха за четвъртфиналите на сингъл. За топ 8 се класира и двойката ни при юношите.

Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите при юношите. С великолепна игра Нестеров, поставен под номер 3, елиминира с 6:2, 4:2 и отказване Исак Стромберг от Швеция. За място на полуфиналите Пьотр ще играе срещу Макс Вестпал от Франция.

При девойките Денислава Глушкова записа две победи днес и също е четвъртфиналистка. В първата среща Глушкова победи с 6:3, 3:6, 6:3 осмата поставена Альона Фалей от Беларус. На осминафиналите Денислава се наложи с 6:3, 6:4 над деветата в схемата Сабестиана Шилипоти от Швейцария. За място на полуфиналите Глушкова ще играе срещу Джулия Мидендорф от Германия.

На двойки при юношите Нестеров и Иван Пенев (ТК "Локо 98", гр.Пловдив) се класираха на четвъртфинал. Българите разгромиха с 6-4, 6-0 черногорците Мило Газивода и Данило Райчевеч. Следващите съперници на Пьотр и Иван са вторите поставени чехи Адам Журажда и Даниел Синаков.

При девойките Денислава Глушкова и Лия Каратанчева (ТК "Левски", гр.София) отстъпиха на осминафиналите с 5:7, 2:6 на хърватките Антония Рузич и Сара Светач.

Треньор на юношите е Кристиян Илиев, а на девойките Велислав Венински.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+