Меню Вход

Националките на България до 12 г. започнаха с убедителна победа на Европейската отборна лятна купа в Плевен

Националките на България до 12 г. започнаха с убедителна победа на Европейската отборна лятна купа в Плевен
25-07-2019 15:32
Националките на България разгромиха с 3-0 победи Испания на старта на Европейската отборна лятна купа за момичета до 12 г. в Плевен.

 

Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) победи в първата среща Нуес Сенсано с 6-2, 6-2. След това Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) се наложи с 6-2, 6-3 над Еугения Зозая. В срещата по двойки Константинова и Денчева разгромиха с 6-0, 6-1 Алексиа Галино и Нуес Сенсано. Утре нашите момичета ще играят срещу Франция. В другата среща от нашата група Франция се наложи над Сърбия с 3-0 победи.


В турнира участват 8 отбора. Те са разпределени в две групи от по четири тима, а първите два ще се класират за полуфиналите. Победителите от полуфиналите ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа. Освен България в турнира участват отборите на Босна и Херцеговина, Франция, Грузия, Унгария, Румъния, Сърбия и Испания.


България е представена в състав Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локо 98", гр.Пловдив). Капитан на отбора е Даниел Ангелов.


Първенството се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Той присъства днес сутринта и на официалното откриване на турнира на кортовете в парк "Кайлъка" в Плевен.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+