Меню Вход

България (момичета) до 12 г. ще играе срещу Испания, Сърбия и Франция на Европейската отборна лятна купа в Плевен

България (момичета) до 12 г. ще играе срещу Испания, Сърбия и Франция на Европейската отборна лятна купа в Плевен
24-07-2019 20:25
Националките на България попаднаха в група с отборите на Испания, Сърбия и Франция на Европейската отборна лятна купа за момичета до 12 г. в Плевен. В първата си среща нашите момичета ще играят утре срещу Испания.

 

В турнира участват 8 отбора. Те са разпределени в две групи от по четири тима, а първите два ще се класират за полуфиналите. Победителите от полуфиналите ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа. Освен България в турнира ще участват отборите на Босна и Херцеговина, Франция, Грузия, Унгария, Румъния, Сърбия и Испания.


България ще бъде представена в състав Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локо 98", гр.Пловдив). Капитан на отбора е Даниел Ангелов.

Преди десет дни нашите националки спечелиха първото място на много престижен турнир в Резато (Италия). Там българките постигнаха пет победи от пет мача, а Йоана Константинова беше избрана за най-добра тенисистка на турнира.Талантливите българки спечелиха и второ място на финалите на Европейската отборна зимна купа в Съндерланд (Великобритания).


Първенството ще се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Той ще присъства и на официалното откриване на турнира утре в 9.00 часа на кортовете в парк "Кайлъка" в Плевен.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+