Меню Вход

Националките на България до 12 г. се класираха за финала на престижен турнир в Италия

Националките на България до 12 г. се класираха за финала на престижен турнир в Италия
12-07-2019 16:43
Националките на България до 12 г. постигнаха четвърта убедителна победа и се класираха за финала на много престижен турнир в Резато (Италия).

 

Българките разгромиха представителките на домакините от Италия с 3-0 победи.

Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) разгроми с 6-1, 6-0 Аурора Носеи.


Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) се наложи с 6-1 6-3 над Ариана Силви.


В срещата по двойки Контантинова и Денчева победиха с 6-1, 6-4 Носеи и Коати.Утре нашите момичета ще играят на финал срещу Великобритания.


Българският отбор участва в кампания за борба срещу онкозаболявания заедно с редица именити италиански тенисисти като Матео Беретини, Сара Ерани, Андреа Сепи, Марко Чекинато и др.


Момчетата до 12 г. играят в момента полуфинал срещу Италия .


България получава за първи път покана за участие в този турнир. Тя идва Тази благодарение на добрите резултати на детско-юношеския тенис и работата на Българската федерация по тенис.

В турнира се участва само със специална покана от организаторите. В надпреварата участват 8 от водещите държави при подрастващите тенисисти.

Капитани на нашите отбори са националните треньори по програмата „Новите шампиони" Михаил Минчев и Велиан Бакалов. Мачовете са съставени от два сингъла и среща по двойки.

При момчетата България е представена от Александър Василев (ТК "15:40", гр.София), Йоан Найденов (ТК "15:40", гр.София) и Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново).

При момичетата България е в състав : Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локо 98", гр.Пловдив).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+