Меню Вход

Българската федерация по тенис поздрави юношите до 14 г. за третото място на Европейската отборна купа

Българската федерация по тенис поздрави юношите до 14 г. за третото място на Европейската отборна купаВицепрезидентът на Българската федерация по тенис Рангел Марков посрещна националите до 14 г. след успеха им на Европейската отборна купа и класирането за световно първенство
09-07-2019 11:45
Националите на България по тенис до 14 г. (юноши) се прибраха в София след страхотния успех на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания). Българските момчета извоюваха трето място в надпреварата с осемте най-силни отбора в Европа в тази възраст. По този начин България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. Освен това за осми пореден цикъл класирахме отбори на финалите на европейски първенства, което също се случва за първи път.

 

Съставът на България е Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр. Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр. София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр. Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

Момчетата бяха посрещнати на летище София от вицепрезидента на Българската федерация по тенис Рангел Марков.

"От името на Българската федерация по тенис поздравявам отбора за големия успех. Това е доказателство, че инвестицията от страна на федерацията и усилията на децата и треньорите се възнаграждават. Тези деца са продукт на много успешната програма на Българската федерация по тенис "3Т - Тенис, Тийм, Талант", която прерасна в програмата "Новите шампиони". Този успех показва постигнати резултати и надграждане, показва устойчивата работа на федерацията и изключително многото усилия и качества - и на децата, и на техните треньори. Неслучайно и Адрияно, и Илиян, и Виктор получиха голямо признание от Международната федерация по тенис и бяха избрани да бъдат част от отборите до 14 г. на ITF, заяви Рангел Марков. 

Вицепрезидентът на БФТ Рангел Марков с националите до 14 г. Адрияно Дженев, Виктор Марков и Илиян Радулов, треньорът им Алекс Мартински.и треньора на момичетата на България до 14 г. Христо Боянов, който също поздрави юношите ни за успеха.

Националният ни отбор до 14 г. се наложи над Хърватия с с 2-1 победи и спечели третото място на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия. На старта на финалите в Испания отборът от новите ни шампиони победи и Великобритания с 2-1. За да се класират на финалите в Мурсия, българчетата детронираха шампионите от миналата година – Русия, и разгромиха отбора на Австрия.

Световното първенство, за което българските национали си осигуриха участие с успехите си, ще се проведе от 6 до 11 август в Простейов (Чехия).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsВимакс Клима
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+