Меню Вход

Огромен успех! България класира за четвърта поредна година отбор на световно първенство! Юношите до 14 г. победиха Великобритания и се класираха за финалите в Чехия

Огромен успех! България класира за четвърта поредна година отбор на световно първенство! Юношите до 14 г. победиха Великобритания и се класираха за финалите в Чехия
05-07-2019 19:15
Огромен успех постигнаха националите на България до 14 г. (юноши). Нашите момчета се наложиха над Великобритания с 2-1 победи на старта на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания).

 

С този успех България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. Освен това за осми пореден цикъл класирахме отбори на финалите на европейски първенства, което също се случва за първи път.

Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) даде преднина на родните национали с успех 6:2, 6:2 над Виктор Фридрих. След това Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) отстъпи с 3:6, 2:6 на Лука Поул. В решителната среща на двойки Виктор Марков и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) победиха с 6:3, 6:4 Лука Поул и Хенри Сърл.

Утре нашите момчета ще играят срещу Германия или Франция на полуфинал на Европейската лятна купа. На първенството в Испания участват осемте най-добри отбора в Европа.

За да се класират на финалите в Мурсия, българчетата детронираха шампионите от миналата година – Русия и разгромиха отбора на Австрия.

България е в състав Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

Освен нашите момчета на турнира в Испания участват отборите на Чехия, Испания, Хърватия, Румъния, Великобритания, Германия и Франция.

Финалите на световното първенство ще се проведат от 6-ти до 11-ти август в Простейов (Чехия).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+